Cercetari Stiintifice - Scoala doctorala 2008. CERCETARI STIINTIFICE PRIVIND NOILE TENDINTE DE DEZVOLTARE A SOCIETATII ROMANESTI

Cercetari Stiintifice - Scoala doctorala 2008. CERCETARI STIINTIFICE PRIVIND NOILE TENDINTE DE DEZVOLTARE A SOCIETATII ROMANESTI
Editura:
Anul publicării: 2008
Categoria: Stiinte umaniste
Preț: 0,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Cercetari Stiintifice - Scoala doctorala 2008. CERCETARI STIINTIFICE PRIVIND NOILE TENDINTE DE DEZVOLTARE A SOCIETATII ROMANESTI - Colectiv de autori.

Recenta si mult dorita aderare a Romaniei la Uniunea Europeana aduce in prim planul vietii sociale, economice si politice provocari, oportunitati si amenintari noi, iar de modul in care acestea vor fi abordate se va rasfrange direct asupra tuturor planurilor si proiectelor de dezvoltare durabila.
Lucrarea de fata, care a putut vedea lumina tiparului ca urmare a eforturilor conjugate ale autorilor, prezinta, intr-o viziune moderna, stiintifica, aceste teme de mare actualitate cu care societatea romaneasca se confrunta si la care trebuie sa gaseasca un raspuns.

Temele abordate au un puternic impact intrucat vizeaza si trateaza probleme actuale si deosebit de importante cum ar fi: fenomenul de concentrare a capitalului prin fuziuni si achizitii, formarea si perfectionarea resurselor umane, perfectionarea managementului riscului in cadrul organizatiilor bazate pe schimbare, rolul metodei VAR in managementul riscului bancar, efectele sociale si economice ale coruptiei in Romania contemporana, indicatori de performanta in sistemul asigurarilor sociale, planificarea manageriala, mixul de marketing in organizatiile religioase si managementul resurselor umane in domeniul MIRA.

Concluziile prezentate de catre autori sunt bazate atat pe experienta personala si activitatea profesionala a acestora precum si pe rezultatele cercetarilor desfasurate in ultimii 3 ani in cadrul Departamentului de pregatire doctorala al Academiei de Studii Economice.

Lucrarea de fata este cu atat mai valoroasa cu cat autorii, pe parcursul perioadei de cercetare desfasurata in cadrul Departamentului de pregatire doctorala, primind avizul favorabil al comitetelor stiintifice din cadrul mai multor universitati de renume din tara si strainatate si-au prezentat rezultatul cercetarilor individuale la conferinte si simpozioane interne si internationale. Astazi rezultatele acestor cercetari frecvent intalnite in multe dintre publicatiile stiintifice ale acestor universitati.

In dubla mea calitate de profesor universitar si de profesor coordonator in cadrul Departamentului de pregatire doctorala am sprijinit, sprijin si voi sprijini in permanenta aceste cercetari stiintifice avand convingerea ferma ca rezultatele si concluziile desprinse vor actiona ca o forta motrice pentru o dezvoltare durabila a Romaniei.

Prof. univ. dr. Toma Roman

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.2689 sec