Cristina Valentina Dafinoiu - Limba Romana. Manual pentru studentii straini din anul pregatitor. Nivel A1-A257

Cristina Valentina Dafinoiu - Limba Romana. Manual pentru studentii straini din anul pregatitor. Nivel A1-A257
-25%
Editura:
Anul publicării: 2015
Categoria: Generalitati
Preț: 26,25 lei
35,00 lei (-25%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Lucrarea Limba Romana Manual pentru studentii strdini din anul pregdtitor. Nivel Al-A2, aflata acum la editia a treia, se adreseaza, asa cum se mentioneaza inca din titlu, in primul rand studentilor straini din anul pregatitor, care Yin in Romania sa urmeze cursurile universitatilor romanesti la diferite specializari, in limba romana.

In acelasi timp, consideram ca lucrarea, realizata conform descriptorilor Cadrului European Comun de Referinta pentru limbi (CECR) este deosebit de utila tuturor strainilor care sunt interesati sa obtina cunostinte minime de limba romana.

Cu siguranta, experienta acumulata pe parcursul anilor de activitate cu grupele de studenti straini ne-a fost de mare ajutor in alcatuirea si structurarea unitatilor de invatare care cuprind texte pe teme din domenii diferite, foarte utile studentilor in descoperirea realitatilor societatii romanesti, completate de un lexic adaptat nevoilor de exprimare la nivel incepator, probleme de gramatica explicate pe intelesul tuturor si in final un set de exercitii foarte variate, care abordeaza toate compartimentele limbii si care imbina intr-un mod eficient si atractiv cunostintele de vocabular cu cele de fonetica, morfologie si sintaxa romaneasca.

Pentru a inlatura monotonia repetarii aceluiasi tip de exercitiu, am imbinat exercitiile care permit dezvoltarea cornpetentelor de citit ale cursantului, cu exercitii pentru dezvoltarea cornpetentelor de scris (exercitiile presupun inlocuirea unor forme cu altele, gasirea de antonime/sinonime, alegerea unei variante corecte, raspunsul la intrebari, gasirea unor greseli si corectarea lor, completarea spatiilor libere, compuneri pe diverse teme etc.) si de vorbit in limba romana (descrieri de imagini, realizarea de dialoguri in diferite situatii de comunicare). Toate tipurile de exercitii abordate in manual cer din partea studentilor o buna cunoastere a vocabularului si gramaticii limbii romane la nivel incepator, dar si o atentie deosebita in gasirea solutiilor.

Textele si exercitiile sunt dublate de prezentarea unor imagini clare si sugestive pentru problema de lirnba abordata, ceea ce face ca studentii sa fie castigat. si din punct de vedere afectiv, lucru foarte important In procesul de predare-invatare a limbii rornane ca limba straina. Aceste imagini Ii ajuta foarte mult pe utilizatorii de limba romana In dezvoltarea competentelor de exprimare orala.
Prin urmare, structura manualului a fost gandita astfelIncat sa obtinem un tot unitar, iar competensele de comunicare (lntelegerea unui text scris si a unui mesaj oral, producerea de text scris si producerea unui mesaj oral), avand la baza 0 solida competenta lingvistica, sa fie prezente in mod egal in toate unitatile de invatare.

Fiecare unitate in parte a fost realizata in ideea de a acoperi aproximativ 10 (zece) ore de curs, aceasta limita putand fi modificata in plus sau in minus, in functie de profilul specific fiecarei grupe de cursanti.

Lucrarea se vrea a fi una de tip aplicativ, cu un continut adaptat nevoilor de exprimare in limba romana la nivelul A1-A2.

Fara a avea pretensia de a fi gasit formula manualului perfect de invatare a limbii romane ca limba straina, speram ca aceasta lucrare sa fie una de un real folos atat profesorilor care sunt preocupat de predarea limbii romane la vorbitori non-nativi, cat si studentilor si tuturor strainilor care vor sa descopere limba romana sub toate aspectele ei.


Autori: Cristina Valentina Dafinoiu, Laura Elena Pascale
Anul aparitiei: 2015
Nr. pagini: 204
Format: A4

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1265 sec