Culegere de probleme pentru clasa a V-a - Concursul national de matematica Lumina Math

Culegere de probleme pentru clasa a V-a - Concursul national de matematica Lumina Math
-5%
Anul publicării: 2015
Categoria: Matematica
Preț: 18,53 lei
19,50 lei (-4,97%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Lumina lnstitutii de lnvatamant este un complex educational format din: doua licee (Liceele Teoretice Internationale de Informatica Bucuresti si Constanta - cu lnvatarnant liceal si gimnazial), O scoala internationala (The International School of Bucharest - cu invatarnant prescolar, primar, gimnazial si liceal), sase scoli lnternationale Spectrum in orasele: Bucuresti, Constanta, lasi, Cluj si Ploiesti - cu invatarnant prescolar si primar si o universitate (Universitatea Europei de Sud-Est Lumina).

Fundatia Lumina contribuie de peste zece ani la dezvoltarea unor proiecte educationale si culturale menite sa ajute tineri din areale culturale diverse, in procesullor de instruire si cunoastere, Dincolo de activitatea culturala si educationala, Fundatia este implicata in numeroase alte proiecte, cele mai cunoscute fiind LuminaMath, Gala Culturala Rornano-Turca si Infomatrix.

LuminaMath este o competitie nationala de maternatica de tip grila, care se adreseaza elevilor din tnvatarnantul primar si gimnazial. Prima editie a concursului LuminaMath s-a desfasurat in Bucuresti si in Constanta, in anul scolar 1997-1998, numai pentru clasa a VIII-a. In total, la prima editie au participat aproximativ 600 de elevi.

Intrebarile au fost alese din probleme de logica. Datorita cererilor venite din partea profesorilor si a inspectoratelor scolare, concursul s-a extins pe parcurs si la clasele a V-a, a VI-a ~i a VII-a.

In  anul 2000, corectarea si realizarea de rapoarte s-a facut cu ajutorul unui program pe calculator. In anul 2002, Intrebarile au inceput sa fie selectate din programa scolara. In anul 2005, s-a ajuns la o participare de aproximativ 11 500 de elevi din 21 de judete.

In anul 2008, concursul s-a extins la clasa a IV-a si a dobandit un caracter national prin protocolul incheiat cu MEN. Concursul a cuprins si clasele a II-a si a III-a in 2012. De asemenea, in anul respectiv acesta s-a desfasurat in 2 etape.

Sistemul de testare al concursului s-a dovedit extrem de eficient prin prisma rapoartelor oferite elevilor, parintilor, profesorilor si inspectorilor din fiecare judet. Raportul de evaluare pentru fiecare elev participant este realizat pe trei nivele: scoala, judet si tara. Acest raport de evaluare, care arata exact locul pe care se afla elevul inscris in competitie, la nivel de scoala, judet si tara, este completat de un raport individual, in care sunt analizate in detaliu cunostintele de maternatica ale fiecarui elev in parte. Prin urmare, in urma participarii la concursul LuminaMath, fiecare elev poate afla la ce capitole din matematica are diflcultati, care sunt punctele lui tari, avand astfel posibilitatea sa lucreze ulterior pentru a-si imbunatati performantele scolare si competitionale.

Gala Culturala Romano-Turca este cea mai ampla manifestare culturala organizata de Fundatia Lumina, un spectacol de anvergura cu o investitie artistica si tehnica impresionanta. Evenimentul aduce lmpreuna, pe aceeasi scena, doua popoare si culturi diferite, dar care impartasesc aceleasi valori fundamentale.

La realizarea acestor spectacole participa, an de an, sute de elevi din cele noua scoli ale Institutiilor de Invatamant Lumina, precum si elevi talentati din cluburile artistice in cadrul spectacolului, sunt prezente ambluri de cantece si dansuri populare traditionale rornanesti si ansambluri de cantece si dansuri folclorice provenite din diferite regiuni ale Turciei.

In cadrul acestui eveniment memorabil, sunt premiati, de asemenea, castigatorii Olimpiadei lnternationale de Limba Turca.

Infomatrix este o competitie internationala de proiecte informatice care, incepand cu anul 2003, incurajeaza tinerii sa-si puna in valoare imaginatia, pasiunea si creativitatea in inovarea tehnologiei, lucruri care pot determina o schimbare majora in lumea de azi, oferind totodata posibilitatea celor talentati la informatica sa devina cunoscuti.

Competitia nu promoveaza doar excelenta profesionala, ci se axeaza si pe promovarea dialogului intercultural si a cooperarii, tinand seama de implicarea studentilor/elevilor si a cadrelor didactice din diferite tari.

Cuprins:
Cuprins

Capitolul I- Numere naturale
1. Compararea si ordonarea numerelor naturale. Operatii cu numere naturale.
2. Baze de numeratie
3. Ridicarea la putere a unui numar natural cu exponent natural
4. Divizibilitatea numerelor naturale
5. Ecuatii. lnecuatii. Probleme care se rezolva cu ajutorul lor.

Capitolul II - Multimi

Capitolul III - Elemente de geometrie. Unitati de masura.

Capitolul IV - Probleme de combinatorica

Capitolul V - Numere rationale

Solutii
I. 1 - Compararea si ordonarea numerelor naturale. Operatii cu numere naturale.
I. 2 - Baze de numeratie
I. 3 - Ridicarea la putere a unui numar natural cu exponent natural
I. 4 - Divizibilitatea numerelor naturale
I. 5 - Ecuatii. lnecuatii. Probleme care se rezolva cu ajutorul lor.
II - Multimi
III - Elemente de geometrie. Unitati de masura.
IV - Probleme de combinatorica
V - Numere rationale

Subiecte„LuminaMath" 2005
Subiecte„LuminaMath" 2008
Subiecte„LuminaMath" 2009
Subiecte„LuminaMath" 2009* (Editia a II-a)
Subiecte„LuminaMath" 2010
Subiecte„LuminaMath" 2011
Subiecte„LuminaMath" 2012
Subiecte„LuminaMath" 2012* (Editia a II-a)
Subiecte„LuminaMath" 2013
Subiecte„LuminaMath" 2014

Bareme

Nr. de pagini: 118
Anul apritiei: 2015

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1869 sec