Despre cer si pamant. Papa Francisc despre familie, credinta si rolul Bisericii in secolul XXI

Despre cer si pamant. Papa Francisc despre familie, credinta si rolul Bisericii in secolul XXI
-20%
Editura:
Anul publicării: 2014
Categoria: Religie
Preț: 26,98 lei
33,72 lei (-19,99%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

 

    Cardinalul Jorge Mario Bergoglio— devenit intre timp, pe 13 martie 2013, Papa Francisc— si rabinul Abraham Skorka, rector al Seminarului Rabinic
    Latinoamerican, sunt doi promotori tenaci ai dialogului interreligios, prin care incearca sa cladeasca orizonturi comune, pastrand insa particularitatile care ii definesc.

    Despre cer si pamant este rezultatul unei serii de convorbiri profunde pe care le-au purtat si la sediul episcopatului, si la cel al comunitatii evreiesti Benei Tikva. In cadrul acestor intalniri, s-au discutat probleme teologice si pamantesti dintre cele mai diverse. Dumnezeu, fundamentalismul, ateii, moartea, Holocaustul, homosexualitatea, capitalismul sunt doar cateva dintre subiectele asupra carora se opresc noul conducator al Bisericii Catolice si ilustrul rabin Skorka.

   „Capodopera Domnului este omul.“

    

   „Viata crestineasca este un soi de atletism, de infruntare, de competitie, in care trebuie sa ne lepadam de lucrurile ce ne despart de Dumnezeu.“

    

   „Ii spun omului ca nu trebuie sa-L cunoasca pe Dumnezeu din auzite.“

    

   „Trebuie sa fim coerenti cu mesajul pe care ni-l transmite Biblia: orice om este imaginea lui Dumnezeu, indiferent daca este credincios sau nu.“

    

   „A ucide in numele lui Dumnezeu este o blasfemie.“

    

   „Omul religios integru este numit omul drept, care le aduce dreptatea celorlalti.“

    Papa Francisc

    

    JORGE BERGOGLIO

    Jorge Mario Bergoglio s-a nascut pe 17 decembrie 1936, la Buenos Aires. In 1969 a fost hirotonisit si in 1992 a primit rangul de episcop.

    A fost numit episcop de Buenos Aires in 1998 si cardinal al titlului Sfantul Roberto Bellarmino in 2001. Pe 13 martie 2013, a devenit primul Papa latinoamerican, cu numele de Francisc.

    

    Abraham Skorka

    Abraham Skorka s-a nascut pe 5 iulie 1950, la Buenos Aires. Este doctor in chimie (Universidad de Buenos Aires, 1979), rabin (Seminarul Rabinic Latinoamerican, 1973), profesor de Biblie si Literatura Rabinica la Seminarul Rabinic local si la Jewish Theological Seminary of America, profesor onorific de Drept Ebraic (Universidad del Salvador). A creat catedrele de Drept Ebraic la Universidad del Salvador si Universidad de Buenos Aires. A semnat mai multe volume de biofizica, specialitatea sa, numeroase articole in domeniul cercetarilor biblice si talmudice, precum si articole pe teme de actualitate in diferite publicatii. Printre altele, este coautor si coordonator al lucrarii Introducción al Derecho Hebreo [Introducere in Dreptul Ebraic] (2001) si autor al volumelor Miles de años por semana [Mii de ani pe saptamana] (1997) si¿Hacia un mañana sin fe? [Spre un viitor fara credinta?] (2006). Este rector al Seminarului Rabinic si rabin al comunitatii Benei Tikva. In 2012, Pontificia Universidad Católica Argentina i-a conferit titlul de Doctor Honoris Causa, devenind astfel primul rabin care a primit aceasta distinctie.
 Anul aparitiei: 2014

Numar pagini: 160

Format: 15 x 22, 50 cm

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1767 sec