DEX: Dictionarul explicativ al limbii romane. Editia a II-a

DEX: Dictionarul explicativ al limbii romane. Editia a II-a
-20%
Anul publicării: 2008
Pagini: 1192
Categoria: Dictionare
Preț: 92,00 lei
115,00 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

DEX: Dictionarul explicativ al limbii romane. Editia a II-a.

Dictionarul explicativ al limbii romane se adreseaza tuturor celor care, folosind in mod curent limba romana, au nevoie de informatii si lamuriri noi in legatura cu vocabularul romanesc actual.
Conceput ca un cuprinzator repertoriu lexical, Dictionarul inregistreaza si explica foarte multe cuvinte, sensuri si unitati frazeologice noi, ivite in uzul limbii romane cu deosebire in ultimele doua decenii.
In acest dictionar intra si cuvinte populare, regionale, arhaisme etc. care apar in operele clasice ale literaturii romane.
Definirea si explicarea cuvintelor, ca si distribuirea sensurilor, respecta principiile introduse in lexicografia romaneasca de Institutul de Lingvistica din Bucuresti.
in acest cadru devenit traditional si-au gasit locul potrivit toate noutatile de interpretare destinate imbunatatirii descrierii cuvintelor. Ca si in dictionarele anterioare elaborate la Institutul de Lingvistica din Bucuresti, si in cel de fata au fost incluse locutiuni si expresii, ori de cate ori prezenta lor in cursul tratarii unui cuvant se impunea cu necesitate.
Pentru a respecta traditia din lexicografia nationala, Dictionarul indica si originea cuvintelor inregistrate, desi nu este un dictionar etimologic propriu-zis.
La alcatuirea planselor ilustrative, colectivul de autori a primit sfaturile si un substantial ajutor din partea Comisiei de ocrotire a monumentelor naturii, din partea Institutului de Istorie a Artelor, a Muzeului de Istorie Naturala "Grigore Antipa", a Muzeului Satului din Bucuresti, a Observatorului Astronomic din Bucuresti, a Uniunii Arhitectilor. Exprimam si aici tuturor celor de la institutiile mentionate care ne-au sprijinit multumirile noastre cele mai calduroase.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1392 sec