Ferma pentru cresterea melcilor

PRP: 272,50 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 258,88 lei
Diferență: 13,62 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2005
Pagini: 218

Vreau mai multe informații!

*
?
Completați numele dumneavoastră
*
?
Completați numărul de telefon la care puteți fi contactat
*
?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail
*
?
Completați întrebarea dumneavoastră
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

Ferma pentru cresterea melcilor - Florin Campeanu, Diana Campeanu.

Delicatese de zeci de mii de euro
Helicicultura sau cresterea melcilor in captivitate se poate realiza in Romania in conditii semi-naturale, fara investitii initiale mari. Cele doua specii cautate de catre cunoscatori, Helix Pomatia si Helix Aspersa aspersa se adapteaza foarte bine cresterii intensive in ferme autohtone. Nu in ultimul rand, trebuie sa stiti ca melcii sunt cotati la Bursele din Paris, Milano, Londra si Madrid, fapt ce spune multe despre importanta care li se acorda in Occident. Kilogramul de carne de melc se vinde cu preturi cuprinse intre 1 si 4 euro, iar tendintele sunt de crestere. In plus, nu este nevoie sa fiti un cunoscator desavarsit al particularitatilor melcilor. Informatiile din aceasta lucrare va sunt de ajuns pentru a deveni un prosper crescator de melci.

Cresterea melcilor este o afacere care se poate incepe cu 100-150 de melci/mp si un teren de 400-500 mp. Avantajul imens al afacerii este dat de faptul ca melcii mananca aproape orice si ajung rapid la maturitate. Amenajarea tarcurilor nu necesita „inginerii“complexe si se poate face cu materiale ce necesita costuri reduse.

Afacerea bazata pe cresterea melcilor nu este o afacere pe care sa o incadram in seria celor dificile. Pe de alta parte, nici usoara nu este, factorii care pot perturba viata melcilor, linistita si plina de profit pentru dumneavoastra, fiind demni de luat in consideratie. Daca insa priviti sumele ce se pot scoate din aceasta afacere, toate greutatile vi se vor parea insignifiante. Principalele doua specii de melci vandute pe piata occidentala, Helix Pomatia si Helix Lucorum aduc in functie de calitate, intre 2 si 5 euro pe kilogram. Daca inmultiti cu cateva zeci de tone anual, sumele incep sa devina interesante. In ultimii ani, o alta specie a intrat puternic pe piata europeana: Helix Aspersa. Specialistii spun insa ca Aspersa are probleme legate de adaptarea sa la conditiile climaterice existente in Romania, putand fi crescut doar in spatii inchise, in care temperatura este atent monitorizata.

Un alt avantaj de care va bucurati, ca roman, este dat de poluarea mai redusa existenta in Romania, in comparatie cu tari ca Italia sau Franta. Industrializarea rapida a atras cu sine o poluare masiva si, de aici, distrugerea unui habitat in care melcul se poate dezvolta normal. Tot legat de potentialul afacerii, retineti ca Romania, prin clima de care se bucura, este o tara in care crescatoriile de melci dau rezultate excelente.

Si daca tot am vorbit de dezvoltarea melcului, sa spunem ca melcul de livada, Helix Pomatia (principala specie crescuta in Romania), este format din 40% parte moale (carne, practic) si 60% cochilie. In stare proaspata, carnea de Helix Pomatia are o structura alcatuita din circa 80% apa, 16,5% proteina, 2% glucide, 1,7% lipide si 1% minerale. Cantitatea redusa de lipide face din carnea de melc un aliment cu o valoare nutritiva deosebita, in plus, in ea concentrandu-se nu mai putin de 9 din cei 10-11 aminoacizi indispensabili omului. De asemenea, carnea de melc este foarte sanatoasa si usor digerabila, caracteristici date de valoarea ridicata a aminoacizilor din proteinele sale.

Interesant este faptul ca melcii nu au o singura destinatie: bucataria unui restaurant de lux sau a unui francez rafinat. Crescand melci, puteti deveni un furnizor de materii prime pentru industria farmaceutica sau pentru artistii care folosesc cochiliile pentru a realiza adevarate opere de arta. De la medicamente pentru intarirea sistemului imunitar si pana la complicate complexe ce au ca scop vindecarea cancerului, melcii reprezinta o baza solida in medicina. Tot aici trebuie amintit ca melcul este folosit cu succes in combaterea tusei convulsive, a bronsitei sau a tuberculozei, fiind prezent si in hrana minerala administrata copiilor in primele luni de viata. De asemenea, marile laboratoare farmaceutice extrag din carnea de melc un remediu deosebit de eficient pentru ulcer.

Alegand sa demarati o afacere bazata pe cresterea si prelucrarea primara a melcilor, alegeti, practic, o afacere in care succesul vine cu o viteza invers proportionala cu cea a melcului. Multi specialisti spun ca, in acest moment, doar maximum 17% din cererea mondiala de carne de melci este acoperita, productia micilor companii romanesti fiind extrem de apreciata. Beneficiile imediate ale unei astfel de afaceri pot fi foarte usor identificate:

* investitie redusa
* amortizare rapida
* profit de zeci de mii de euro
* poluare cu reziduuri inexistenta (excrementele melcilor sunt un fertilizator exceptional)
* poluare fonica inexistenta
* munca fizica redusa
* procurare facila a elementelor de care aveti nevoie in demararea si derularea afacerii

Lucrarea contine informatii valoroase si detaliate despre:

* adresele de contact ale firmelor care va pot prelua productia de melci
* adrese ale companiilor ce distribuie "materie prima" pentru inceperea afacerii
* situatia actuala si posibilitatile de dezvoltare a afacerii
* particularitatile anatomice si fiziologice ale melcilor
* speciile comestibile de melci
* speciile recomandate cresterii in ferme in Romania
* reproducerea melcilor
* tehnologii verificate de crestere
* nutritia si alimentatia melcilor
* igiena si patologia
* prelucrarea primara a carnii de melc pentru a obtine un pret superior
* plan de afaceri
* legislatia specifica afacerii

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0545 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.