Ghid practic de traumatologie (Editia a 6-a)

PRP: 48,30 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 42,50 lei
Diferență: 5,80 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2013

Vreau mai multe informații!

*
?
Completați numele dumneavoastră
*
?
Completați numărul de telefon la care puteți fi contactat
*
?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail
*
?
Completați întrebarea dumneavoastră
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

Editia a 6-a a acestui prestigios ghid de traumatologie, complet revizuita si actualizata din perspectiva nomenclaturii anatomice si a conduitei terapeutice reprezinta o lucrare de referinta atat pentru studentii in medicina, cat si pentru toti cei implicati intr-un serviciu de urgenta si care au nevoie de o baza de date cat mai simpla. Fiecare situatie clinica in parte urmeaza o expunere identica: se incepe cu o scurta trecere in revista a notiunilor de baza, cu detaliile specifice (fiziopatologia leziunilor, clasificare, bilant clinic si radiologic), urmeaza o prezentare a mijloacelor terapeutice, cu gradul lor de dificultate codificat in functie de experienta celui care va interveni in cazul respectiv, apoi date pentru informarea medicului si a pacientului in legatura cu durata spitalizarii, concediul medical, gradul de handicap etc. Stilul foarte clar, didactic, sustinut de numeroase scheme, desene si imagini radiografice fac din ghidul de fata acea carte indispensabila pe care poti sa te bazezi chiar si in situatii critice, mai putin familiare.

Spiritul in care a fost redactat acest material este urmatorul:

- de a ajuta tanarul rezident In chirurgie ortopedica, intrat Intr- noua lume pentru care nu este pregatit, de a-si asuma re ponsabilitatile traumatologiei de urgenta si de a-si Insusi rapid o anumita conduita terapeutica.

- de a crea o legatura are, pornind de la un caz concret din serviciul de garda, ii va permite sa aprofundeze informatiile aparute aici, devenind ulterior o completare indispensabila in cadrul cazului sau al spitalului.
- de a aduce personalului medical si paramedical care evolueaza intr-un serviciu de urgenta o baza de date simpla, pentru a-l ajuta sa faca fata unui anumit numar de urgente cu care risca sa fie putin sau deloc familiarizat. Va gasi, in acelasi timp, un ajutor important si un avertisment pentru a nu compromite o interventie secundara efectuata de un traumatolog calificat.
In acest scop, fiecare capitol a fost structurat de urmatoarea maniera;

- o actualizare rapida a notiunilor de baza;
- o prezentare a mijloacelor terapeutice cu dificultati codificate: [*] poate fi facut de rezident, [**] trebuie facut de un specialist, [***] trebuie incredintat unui traumatolog specializat;
- alegeriI pe car noi le PI' pun m, dar care nu au nimic exhaustiv;
- datele aproximative pe care bolnavul si medicul curant vi le vor cere (durata de spi-
talizare, concediu medical, handicap etc.) si are reprezinta legatura ociala si economica a traumatologiei;
- cateva date bibliografice de baza, in principiu usor de gasit, si care, inca odata, nu
unt exhaustive, ci pregatesc eventual o cercetare mai aprofundata.

Fiecare capitol este ilustrat eu scheme simple, desenate de J. Cancel, care ni s-au parut, cu atat mai ne esare, cu cat subiectul e te folosit mai des In practica curenta. In fata dezvoltarii considerabile a imagisticii medi ale a trebuit sa adaugam un anumit numar de clisee tipice.
Acea ta abordare a gesturilor in urgenta este deci departe de formarea traumatologilor specializati. Este o Incercare de a raspunde pragmatic unei nevoi practice pe un teren unde exista inca adesea acest paradox, de a-i pune In prima linie pe cei mai tineri si mai putin experimentati dintre noi.

Aceasta a 6-a editie a fost actualizata in 2009. S-a facut o actualizare a cunostintelor, o suprimare a partilor inutile si o introducere a noii nomen laturi anatomice.
Noi credem ca am procedat bine adaugand aceste cateva principii noi: nu uitati niciodata ca rolul vostru nu este de a trata un femur sau o tibie fracturata. Pe langa alte atingeri fizice, ganditi-va la ra unetul psihologic important creat de o schimbare brusca In cursul normal al vietii, adaugat la suferinta si la incertitudinea viitorului.

Cuprins: Traumatismele coloanei cervicale. Traumatismele membrului toracic. Traumatismele coloanei toraco-lombare, ale sacrului si coccisului. Traumatismele membrului pelvin.

Adresabilitate: Medici ortopezi, traumatologi, rezidenti, studenti la medicina.


Anul aparitiei: 2013
Nr. pagini: 316
Nr. figuri: 494
Formatul cartii:
16/70x100
Brosata
Pentru a vedea fragmente din carte dati click pe imaginea de mai jos: ghid practic de reumatologie

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0982 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.