Guide de conjugaison des verbes francais

Guide de conjugaison des verbes francais
-20%
Editura:
Anul publicării: 2010
Categoria: Franceza
Preț: 16,00 lei
20,00 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

„Guide de conjugaison des verbes francais“ este destinat tuturor elevilor din gimnaziu, liceu si tuturor celor care doresc sa-si imbogateasca sau sa-si improspateze cunostintele de limba franceza.

Formele verbale reprezinta una dintre dificultatile majore ale limbii franceze. Gramaticile, din lipsa de spatiu, nu acorda conjugarii decat informatii generale, ceea ce nu este suficient pentru unele forme verbale.

Prin acest ghid al verbelor am incercat sa inlaturam aceasta lacuna si sa impacam doua cerinte aparent contradictorii, "etre simple" et "etre complet". Veti gasi deci in aceasta carte toate formele verbale (lexic si tablouri de conjugare), precum si toate informatiile care permit construirea si utilizarea lor (vezi "Utilizarea practica a dictionarului"). Pentru tabelele de conjugare s-au dat informatiile necesare pornind de la practica spre teorie, adica tinand cont de cele mai frecvente greseli.

Verbele-tip au fost grupate in functie de caracteristicile lor asemanatoare. Unde a fost cazul, s-au precizat - doar cu titlu informativ - rectificarile propuse de noua ortografie franceza, care sunt recomandate oficial de Academia franceza, fara a fi insa impuse. "Aucune des deux graphies [ni l'ancienne ni la nouvelle] ne peut etre tenue pour fautive" se spune in "Jurnalul oficial" din 22 mai 1993, intr-o declaratie ce preceda listele cu recomandari din Dictionarul Academiei franceze. Notiunile de frecventa si dificultate au fost astfel combinate pentru a spori eficienta cartii pe care v-o prezentam.

Lucrarea contine:

- toate verbele sistematizate in 82 de tabele de conjugare,
- toata gramatica verbului rezumata,
- modele utile pentru a conjuga orice verb,
- toate verbele uzuale si recente.


Anul aparitiei: 2010
Autor: Jana Grosu Bejenaru
Caracteristici: format 17 X 24 cm, monocromie, 192 p.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1379 sec