Initiere in alimentatia terapeutica

Initiere in alimentatia terapeutica
Editura:
Anul publicării: 2012
Preț: 0,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Cand a inceput sa fie folosita alimentatia in  scopuri terapeutice? Probabil ca inca din cele mai stravechi timpuri; insa o sistematizare si o codificare in domeniu s-a facut in Occident abia odata cu medicina hipocratica. Cartea de fata sintetizeaza evolutia de-a lungul secolelor a conceptului de hrana ca terapie, insotita de ideile filozofice si stiintifice care stau la baza acestei teorii– plecand de la teoria umorilor pana la cele moderne legate de calorii; de asemenea, lucrarea aprofundeaza importante aspecte contemporane, cum ar fi alimentatia mediteraneeana, si abordeaza teorii controversate, ca de exemplu sindromul de sterilizare paroxistica al lui Alessiani.

De asemenea, pornind de la relatia tot mai stransa dintre alimentatie si bolile degenerative, autorul analizeaza cele mai importante sisteme nutritionale folosite in combaterea asa-numitelor„boli moderne ale bunastarii“– ex.: metoda Kousmine sau metoda Gerson.

La sfarsitul fiecarui capitol este analizata importanta unor alimente fundamentale in istoria  alimentatiei occidentale, proprietatile lor si curiozitati legate de acestea.
Pornind de la traditiile culturale ale alimentatiei, cartea isi propune crearea unei constiinte alimentationale independente de moda contemporana a dietelor.IN CURS DE APARITIE!!!!

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1593 sec