Legea nr. 202/2010. Comentarii. Procedura penala

Legea nr. 202/2010. Comentarii. Procedura penala
-20%
Editura:
Anul publicării: 2011
Categoria: Procedura
Preț: 19,92 lei
24,90 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Legea nr. 202/2010. Comentarii. Procedura penala de Zarafiu Andrei. In materii in care normele sunt de imediata aplicare, orice interventie legislativa provoaca, prin natura sa, controverse si dispute.
Atunci cand insa continutul legii modificatoare contrazice insasi finalitatea sa, aparitia practicilor neunitare si a impedimentelor procesuale este inevitabila, intrucat legea este premisa si conditia procedurii.

Prezenta lucrare contine o analiza detaliata a modificarilor aduse de Legea nr. 202/2010 si implicit a consecintelor deloc neglijabile provocate de intrarea in vigoare a acestui act normativ. Ca si legea insasi, analiza imbraca o forma pluridisciplinara antamand aspecte legate de efectele produse de adoptarea Legii Micii Reforme in materie substantiala (drept civil, dreptul familiei, drept penal, drept contraventional) si procesuala (procedura civila si procedura penala), precum si in materia unor norme de organizare prevazute in legi speciale (Legea de organizare judiciara, Legea executorilor judecatoresti).
Utilitatea deosebita a lucrarii consta in faptul ca, dincolo de analiza critica, propune remedii juridice eficiente pentru depasirea impedimentelor procesuale generate de adoptarea legii. Prin oferirea unor solutii concrete, punctuale si fundamentate, lucrarea are valoarea unui indreptar destinat in primul rand practicienilor, dar poate fi si o sursa de inspiratie pentru legiuitor, in eventualitatea unor modificari viitoare.


Data aparitiei: 28 Feb 2011
Nr pagini : 176

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1260 sec