Liliana Maria Ursu, Loc ferit. Poeme alese

Liliana Maria Ursu, Loc ferit. Poeme alese
-25%
Anul publicării: 2014
Categoria: Poezie
Preț: 36,05 lei
48,07 lei (-25,01%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Poeta, prozatoare si traducatoare, Liliana Maria Ursu s-a nascut la 11 iulie 1949 la Sibiu. Urmeaza la Bucuresti liceul Gheorghe Lazar si face studii de anglistica la Facultatea de limbi si literaturi straine. Este membra a Uniunii Scriitorilor din Romania din 1980 si din 1998 membra a Asociatiei Scriitorilor din SUA.
Realizator de emisiuni culturale la TVR, la Radiodifuziunea Romana, profesor asociat la Facultatea de limba si literatura engleza a Universitatii Bucuresti, la University of Louisville, la Bucknell University si bursier Fulbright la Penn State University in 1992–1993 si 1997–1998, Liliana Ursu a fost Poet in Residence la Centrul de Poezie American Stadler in 2003.
Poeziile sale au fost traduse in engleza, franceza, germana, italiana, sarba, greaca, turca si suedeza si au fost publicate in reviste internationale de prestigiu precum: Columbia, American Poetry Review, New Yorker, Poetry Canada, The Kenyon Review, Oxford Poetry, World Literature Today, Tri Quartely, Agni, Sycamore Review.
A fost distinsa, printre altele, cu Premiul Uniunii Scriitorilor, Filiala Sibiu, in 1980 si 2005, cu Premiul Societatii Britanice de Poezie, Londra, 1997, si Ordinul National Meritul Cultural in grad de Cavaler, 2004.
Nominalizari: la Oxford Weidenfeld Prize si la Premiul Mondial de Poezie Mistica, Madrid, 2003.
A sustinut numeroase recitaluri de poezie si conferinte la Londra, Barcelona, Lisabona, Atena, Viena, Copenhaga, Stockholm, Tallin, Amsterdam, iar in SUA la Harvard, Princeton, Salisbury, Bloomington, Ann Arbor, Pacific University, Monmouth University, Berkelly.
A debutat in 1974 la revista Luceafarul si editorial in 1977 cu volumul de poezie„Viata deasupra orasului“ la editura Cartea Romaneasca.


„Liliana Ursu este steaua ascunsa a poeziei romanesti.“ - CORNEL UNGUREANU

„Liliana Ursu practica o poezie austera, lipsita de ornamente, foarte elaborata totusi, de o mare precizie a nuantelor. Sunt poezii de substrat etic si existential, incordate, de un patetism cenzurat pentru a castiga in densitate traducandu-se in imagini deseori remarcabile, organizate pe axa unor reprezentari simbolice ample; constiinta angajeaza viata, fiinta traieste pe coordonatele ideilor.“ - MIRCEA IORGULESCU

„Cititorii acestei carti vor fi din nou impresionati de o alta mare voce lirica din Europa Centrala, o voce in care vom auzi ecouri din Rich si Celan in egala masura si vom asista la alaturarea Lilianei Ursu puternicei companii a lui Alexander Block, Joseph Brodsky, Zbigniew Herbert, Czeslaw Milosz si Wislawa Szymborska.“ - REAMY JANSEN

„Liliana Ursu cladeste prin poezia ei extraordinare punti intre spatii si timpuri. Ea face harti ale sufletului care se intind din locurile natale pana dincolo de ocean. Ceasurile trairilor ei se umplu de dulceata trecutului, singuratatea ei e plina de lumina celor absenti. Asemeni lui Marcel Proust, Liliana Ursu recreeaza orasul ei iubit, strazile copilariei, atmosfera peisajelor de altadata pornind de la memoria simturilor si astfel universul ei liric devine cald, palpabil, plin de culoare si parfum. Fiecare poem e un cadou daruit cititorului cu iubire si har. Poezia Lilianei Ursu e vindecatoare si aducatoare de bunatate.“ - MONICA PILAT

„Liliana Ursu e un arheolog al luminii.“ - TOMAZ SALAMUN

„Poezia Lilianei Ursu este una a fluiditatii dominate de transformari si de elemente narative recombinatorii– dansatoarea, artista, exilul si iubita strabat  peisaje cu paduri, rauri, munti, lacuri, fructe si flori, povestirile lor sfarsind in icoane si enigme.“ - GEORGE SZIRTES, Times Literary SupplementNr. de pagini: 512
Anul aparitei:  2014
Pentru a vedea fragmente din carte dati click pe Link-ul de mai jos:

Loc ferit. Poeme alese - Liliana Maria Ursu

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Poezie - Cele mai vândute cărți

Created in 0.2737 sec