Morfologia - Caiet de exercitii

Morfologia - Caiet de exercitii
-10%
Autor:
Anul publicării: 2013
Categoria: Gramatica
Preț: 22,94 lei
25,49 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Primul aspect ce merita semnalat, este faptul ca in lucrarea de fata sunt prezentate cititorilor 5027 de probleme de gramatica-aceasta este o realizare impresionanta pentru o culegere de probleme (numai) de morfologie! Acum, cu toate ca s-a incercat sa se pastreze cat mai riguros cu putinta corespondenta"un punct egal o problema gramaticala", nu am avut incotro si a trebuit sa estimam valoarea exercitiilor contextuale. Totusi, va rugam sa nu uitati ca analiza in context este deosebit de complicata; pe de alta parte, punctajul exercitiilor in discutie a fost aproximat de experti, asa ca nu exista exagerari (in plus, sau in minus). De fapt, ecuatia"un punct egal o problema gramaticala" nu tine cont si de dificultatea problemei gramaticale; astfel, exista multe probleme gramaticale care sunt, fara discutie, foarte dificile, in timp ce altele sunt incomparabil mai usoare de rezolvat.

Lucrarea" de fata se adreseaza elevilor, studentilor, profesorilor, precum si cetatenilor care doresc sa aprofundeze gramatica limbii romane. Noi am incercat sa diversificam cat mai mult posibil exercitiile prezentate, pentru a ne indeparta de rutina problemelor de gramatica intalnita, destul de frecvent, prin alte carti. Intentia noastra a fost ca cititorii sa lucreze cu problemele gramaticale prezentate in lucrarea de fata cat mai usor, relaxat, si chiar intr-un mod placut. In acest sens, noi va sugeram ca rezolvarea problemelor sa se faca, daca se poate, in grup (la clasa, la meditatie, intre prieteni, sau chiar in familie). Grilele de punctaj pe care le-am introdus, asa cum sunt ele diferentiate in probleme teoretice [T] si probleme practice [P], sunt menite sa stimuleze exact activitatea in grup.

Lucrarea de fata acopera destul de bine toate aspectele morfologice importante, insa nu are cum sa patrunda in detalii, asa cum o fac lucrarile teoretice GRSL-M si GRSL-S. Insa, daca se lucreaza cu discutii in grup antrenante, poate chiar si distractive dpdv intelectual, se pot dezvolta exercitiile prezentate spre grade de complexitate mai avansate. Va rugam sa remarcati ca exercitiile gramaticale solicita un grad inalt de abstractizare logica, fapt ce poate avea efecte extraordinare pentru utilizatori, in dezvoltarea activitatii lor cerebrale.

Sigur, inainte de orice se pune intrebarea: de ce sa invatam gramatica limbii romane? In primul rand, gramatica este ceruta la examenul de treapta, pentru admiterea in liceu. Mai departe, la examenul de bacalaureat greselile gramaticale sunt penalizate sever sau, dintr-o alta perspectiva, o lucrare la limba romana scrisa corect, ingrijit, cursiv poate sa creasca simtitor nota, chiar daca lucrarea respectiva nu este dezvoltata foarte mult. Pentru cetateanul obisnuit, un e-mail, o cerere sau un CV, au mult mai multe sanse de reusita daca sunt scrise corect, coerent, logic si fluent. Data fiind competitia pentru o pozitie cat mai buna posibil, in ziua de azi, orice ajutor, cat de mic, poate sa conteze enorm de mult!

Din nefericire, multi cetateni romani incearca sa gaseasca un trai mai bun, sau mai linistit, intr-o tara straina, asa ca se gandesc, probabil, ca gramatica limbii romane nu are cum sa-i ajute. Mare greseala! Dragi prieteni, daca invatati bine gramatica limbii romane, o sa vedeti ca va este mult mai usor sa invatati o limba straina-orice limba straina. In lucrarile noastre din seria"Gramatica Romana Structurata Logic" (in care se inscrie si cartea de fata), noi va prezentam gramatica europeana traditionala care este simpla, clara, logica si... universala!

Acest ultim aspect inseamna ca gramatica traditionala a limbii romane este perfect similara cu gramatica engleza, germana, franceza, spaniola, italiana, samd. Acum, unde vreti sa ajungeti in viata, depinde numai de dunmeavoastra; noi va oferim, numai,"instrumentele" de care aveti nevoie.

Nr. de pagini: 224
Anul aparitiei: 2013

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1458 sec