Nicolae Iorga, Femeile in istoria neamului nostru

Nicolae Iorga, Femeile in istoria neamului nostru
-25%
Editura:
Anul publicării: 2014
Categoria: Carti diverse
Preț: 9,00 lei
12,00 lei (-25%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Prezentare,, Femeile in istoria neamului nostru"

Un Iorga feminist este o construcţie oximoronica ar spune cititoarele sau cititorii istoricului enciclopedist, autor de cercetari de tip traditional: istorii ale domniilor, geneaologii de familii domnitoare, istorii ale bisericii, ale armatei, ale relatiilor comerciale etc. Cu toate acestea, Femeile in istoria neamului nostru ne ofera o noua perspectiva asupra istoriei noastre, care valideaza teza ca interpretarea trecutului nu mai trebuie sa fie o insiruire de eroi, regi sau victorii in batalii!
Informata asupramodelor occidentale, dar constransa de rigorile orientale sa-si reprime tentatiile necurate; preocupata de aparitiile publice, dar trimisa sa-siîndeplineasca rolul de mama si gospodina - iata doar cateva dintre contradictiile unei femei apartinând unei lumi de mult apuse.
Iorga reconstruieste din franturi de fresca, din scrisori de Doamne si Domnite, portretul femeii din spatiul romanesc, savarsind astfel un act de recuperare a unei parti semnificative din trecutul nostru imperfect cunoscut.

Format: 13x20 cm
Nr. pagini: 176
Hartie: OFFSET

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1465 sec