O suta si una de nopti. Colectia cadril

O suta si una de nopti. Colectia cadril
-25%
Anul publicării: 2014
Categoria: Proza Diversa
Preț: 52,43 lei
69,90 lei (-24,99%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Un manuscris descoperit la Aga Khan, in Andaluzia, care dateaza din 1234, cu cateva sute de ani inaintea celor O mie si una de nopti. O invitatie in lumea basmelor arabe, in toata puterea si varietatea lor originara: Seherezada spune poveste dupa poveste– in stilul ei crud, poetic si patruns de erotism– in dorinta de a-si salva viata, purtandu-ne pe taramul beduinilor si vizirilor, al cavalerilor si bidiviilor, al fecioarelor si creaturilor fantastice. Un adevarat tezaur de basme arabe.

Claudia Ott s-a nascut in 1968 in Germania si a urmat studii orientale la Ierusalim, Tübingen si Berlin, cu specializarea in epica si caligrafie araba. Apoi a studiat muzica araba la Cairo si a inceput o prestigioasa cariera universitara.
In anul 2004 a terminat de retradus O mie si una de nopti, dupa cel mai vechi manuscris in limba araba, dobandind recunoasterea mondiala.
Apoi a descoperit la Muzeul Aga Khan, in Andaluzia, un manuscris care dateaza din 1234, un tezaur de povesti ale Seherezadei, complet necunoscute pana atunci– O suta si una de nopti– pe care le-a tradus in limba germana. Volumul este unul dintre cele mai importante evenimente ale lumii literare din ultimele decenii.


Arabista Claudia Ott a tradus textul celor O suta si una de nopti dupa manuscrisul aflat la Muzeul Aga Khan (AKM 00153)– cel mai vechi manuscris al acestei opere descoperit pana azi. Sa subliniem aici ca volumul german– dupa care am realizat traducerea in romaneste– reprezinta nu doar prima transpunere a manuscrisului intr-o alta limba, ci si prima sa editie pe plan mondial aparuta sub forma de carte, caci pana acum textul n-a fost tiparit nici in araba. Asta, desigur, a pus-o pe Claudia Ott, in dubla ei ipostaza de editoare experta in arabistica si de traducatoare, in fata unor probleme cu totul deosebite, pe care la sfarsitul cartii le expune cititorilor ei germani in mod detaliat, si pe care le prezint mai jos succint si cititorilor nostri.


Nr. de pagini : 376
Pentru a vedea fragmente din carte dati click pe Link-ul de mai jos:

101 de nopti - Colectia cadril

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1442 sec