Sidonia Teodorescu, Mari arhitecti bucuresteni. Ion D. Berindey

Sidonia Teodorescu, Mari arhitecti bucuresteni. Ion D. Berindey
-15%
Editura:
Anul publicării: 2014
Categoria: Proza diversa
Preț: 65,50 lei
77,06 lei (-15%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Mari arhitecti bucuresteni. Bucurestenii uita adeseori ca traiesc intr-un oras frumos. Asezare cu prea putin noroc, Bucuresti a infruntat, in cei peste 550 de ani de existenta, vitregia istoriei si nu mai putin pe cea a inexorabilului geografic, invaziile, cutremurele, incendiile si nesocotinta oamenilor.
A dainuit. Abia acum 150 de ani a inceput sa-si contureze un chip, ale carui trasaturi s-au compus organic. Au aparut case, strazi, cartiere cu o identitate bine definita, expresii ale gandirii, idealurilor, gustului unui moment.
Marturii ale talentului unor arhitecti, care si-au insemnat, prin opere de valoare, locul in istoria arhitecturii romanesti.
O asemenea personalitate face obiectul studiului publicat in acest volum.
Membru al unei dinastii de arhitecti, creator al unor cladiri care s-au constituit in podoabe ale orasului, Ion D. Berindey a lasat o opera a carei complexitate si frumusete se cuveneau a fi investigate.
Arhitectul si-a gasit cronicarul in persoana tinerei arhitecte Sidonia Teodorescu, care a dedicat marelui inaintas o monografie ampla.
Asternut pe paginile acestui volum, rod al unor cercetari asidue si indelungate in arhive, biblioteci si colectii publice si particulare, studiul aduce date noi, necunoscute nu numai marelui public, ci si specialistilor, privitoare la creatia lui Ion D. Berindey.
De la descoperirea paternitatii, anterior necunoscute, a unor cladiri importante, la analiza arhitecturala a monumentelor si la prezentarea structurata a biografiei arhitectului, aceasta carte contine tot ceea ce este necesar unui iubitor al arhitecturii si al Bucurestilor pentru a intelege contributia lui Ion D. Berindey la dezvoltarea arhitecturii in Romania si la faurirea identitatii Capitalei ei.
O lucrare strict necesara in aceste zile de atac masiv asupra patrimoniului monumental al orasului, amenintat cu pierderea documentelor sale construite, ferestre catre viata antecesorilor nostri, mereu deschise, unice in autenticitatea lor. Cu pierderea radacinilor care il sustin in sperantele sale de dezvoltare viitoare.
O carte de citit, de recitit si de tinut minte.

Nr. de pagini: 272
Anul aparitiei: 2014

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1351 sec