Simona Vasilache, Dictionarul maruntisurilor - Colectia savoir-vivre

Simona Vasilache, Dictionarul maruntisurilor - Colectia savoir-vivre
-25%
Anul publicării: 2016
Pagini: 224
Categoria: Altele
Preț: 28,83 lei
38,44 lei (-25%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Simona Vasilache este redactor„de Externe“ al Romaniei literare. A semnat doua carti si s-a implicat cu bucurie in tot felul de jocuri editoriale si publicistice– roman colectiv, grupaje, anchete, rubrici diverse in reviste diverse, si alte maruntisuri.

U N   B I L I A R D   D E   N O B L E T E P R I N   B A G A J U L   D E   M A N A   A L   L I T E R A T U R I I

Cu fascinatie pentru secretele marunte si discret hedonism, dincolo de elitismul simbolurilor, de la cancelarie la berarie, intre bine si rau, un univers cutreierat de mari siluete solitare care invita la o degustare a deliciilor conviviale.


De la cofetaria cu rol de cerc social,
la concurenta cu cafeneaua,
la cofetaria ca liman al celor exclusi
din alte cercuri.

Un mic dictionar si o incercare de a ordona in joaca ceea ce nu poate fi ordonat decat mizand pe structurile ascunse ale hazardului si pe complicitatea cititorului.

Folosul lucrurilor nu se confunda cu folosinta, iar rostul pentru care sunt facute nu-i acelasi cu indreptarea pe care le-o dam. Asadar, talcul oului, un soi de perpetuum simbolic, prin credinte si lumi diferite, nu e nici folosinta imediata,„ca de mancare“, nici aceea ciclica, a sirului de vieti efemere care se amana din una-ntr-alta, ci asteptarea. Exact ce-i lipseste lumii din Uvedenrode, surpata„sub timp, sub mode“. Desavarsirea, vezi bine, e visul unei nopti de rabatoare.

Bucuria si tristetea. Se servesc impreuna, a doua covarsind-o, deseori, pe prima. La joie venait toujours après la peine, dar nu intotdeauna.

Nr. de pagini: 224
Anul aparitiei: 2016

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Altele - Cele mai vândute cărți

Created in 0.3205 sec