Stiinta politica autentica, un dialog cu Benedicte Delorme-Montini

Stiinta politica autentica, un dialog cu Benedicte Delorme-Montini
-25%
Anul publicării: 2013
Categoria: Carti diverse
Preț: 29,93 lei
39,90 lei (-24,99%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Pierre Manent este director de studii laÉcole des HautesÉtudes en Sciences Sociales din Paris, membru fondator al prestigioasei reviste Commentaire si unul dintre cei mai subtili interpreti ai gandirii politice occidentale.
Multe dintre cartile sale– printre care Histoire intellectuelle du libéralisme, La Cité de l’homme, Naissances de la politique moderne sau La Raison des nations– au fost traduse in romana. Cartea de fata e un dialog despre parcursul intelectual al lui Manent si marile optiuni politice ale lumii moderne.

Bénédicte Delorme-Montini este specialista in stiinta politica si colaboreaza la revista Le Débat.

„Interesul meu pentru politica a fost foarte-foarte precoce. Imi vine sa spun ca s-a nascut in clipa in care americanii au ajuns in gradina bunicii... Aveam sapte ani. Era o zi de vara.
Ma foiam pe langa tatal meu, foarte multumit ca sunt baiat mare si ca-l pot ajuta sa faca nu stiu ce. Fericit sa traiesc asemenea clipe, i-am spus ceva ce auzisem cu siguranta la scoala, si anume ce tipi formidabili sunt americanii. Raspunsul tatalui meu a fost atat de usturator, incat imi amintesc si-acum ce tare m-a lovit si cat de dezamagit am fost. Asa am descoperit experienta politica. Si cum sentimentele pe care le incercam fata de americani au fost reprimate cu severitate, am inteles in chip obscur, dar cu multa forta, ca existau subiecte care trezeau opozitii violente si ca opinia tatalui meu putea fi foarte diferita de opinia tovarasilor mei de scoala. Pe scurt, descopeream astfel caracterul conflictual al vietii politice, descopeream pasiunea politica. Nu e rau sa fii initiat in politica intelegand ca ea e ceva conflictual, in care sunt adeseori amestecati americanii!“ - PIERRE MANENT

„Dintre numeroasele idei originale ale lui Manent, va fi cu siguranta retinuta cea care priveste ordonarea istoriei gandirii politice, pornind de la succesiunea a trei forme politice– cetatea, imperiul si natiunea. Manent pleaca de la constatarea ca primele doua forme, nascute in Antichitate, sunt foarte diferite: Autorul urmareste raporturile istorice dintre cetate si imperiu, apoi se intreaba:“ - CRISTIAN PREDA


Nr. de pagini: 264
Pentru a vedea fragmente din carte dati click pe Link-ul de mai jos:

Stiinta politica autentica, un dialog cu Benedicte Delorme-Montini

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1415 sec