Aparuta la editura RAO cartea Fereste-ma, Doamne de prieteni in editie cartonata relateaza fapte si intamplari cutremuratoare din istoria Romaniei dezvaluite acum pentru prima data. "Fereste-ma, Doamne, de prieteni", o carte document, dezvaluie amanunte senzationale din culisele spionajului si politicii internationale, care au precedat revolutia din decembrie 1989 si manevrele care i-au urmat, precum si strategiile si tacticile adoptate de serviciile secrete din Blocul Comunist pentru a tine in frau aspiratiile de independenta ale Romaniei.

Fereste-ma, Doamne, de prieteni examineaza interesele strategice aflate in spatele relatiilor antagoniste ale Romaniei cu “aliatii” din Rasarit, motivatiile incredibilei sfidari a tarii noastre la adresa Moscovei, metodele de “eliberere” militara si de securitate din jugul sovietic, scopurile opozitiei fata de politicile de la Kremlin si, mai ales, reactia sovieticilor si a loialistilor din randul membrilor Pactului de la Varsovia in cele mai inalte consilii ale acestora, asa cum au fost acestea consemnate de lideri ai Partidului Comunist, de comandanti militari si de organe ale securitatii statului.

Adevaruri dureroase rostite acum pentru prima data despre relatiile sovieto-romane, ce conduc la o intrebare importanta: Cum de mai existam ca natiune in ciuda tuturor vicisitudinilor istoriei?
Consultant al Corporatiei RAND la momentul revolutiei, Larry L. Watts a calatorit deseori in Europa de Est si in URSS inainte de 1989. Ulterior a asistat din Romania la infiintarea Colegiului National de Aparare si a conlucrat cu mai multi ministri romani ai Apararii si sefi de stat major privind reforma in domeniul armatei, cooperarea cu Parteneriatul pentru Pace si integrarea in NATO.
 
 
Biografie:

Consultant al Corporatiei RAND la momentul revolutiei, Larry Watts a calatorit deseori in Europa de Est si in URSS inainte de 1989. Ulterior a asistat oficiali din Romania la infiintarea Colegiului National de Aparare si a conlucrat cu mai multi ministri romani ai Apararii si sefi de stat major privind reforma in domeniul armatei, cooperarea cu Parteneriatul pentru Pace si integrarea in NATO.
In 1990 si 1991 a fost seful Biroului IREX din Bucuresti, iar pana in 1997 a fost senior consultant al Project on Ethnic RElation (PER) si director al Biroului PER din Romania. Intre 2001–2004 a activat drept consultant pentru reforma sectorului de securitate pe langa consilierul prezidential pentru securitate nationala din Romania.
 
147894.jpg
 
 
fereste_ma_doamne.jpgadd_to_cart.jpg