Concursul International de Matematica Aplicata Cangurul este cel mai popular concurs de matematica din lume, reunind in anul 2011 peste 5. 500. 000 de participanti din 43 de tari.
 
Organizatori

Pe plan european: Asociatia Internationala Kangourou sans Frontières

In Romania:

- Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului
- Fundatia pentru Integrare Europeana Sigma
- Institutul pentru Dezvoltarea Evaluarii in Educatie

Obiective

    Promovarea matematicii in randul milioanelor de elevi din Europa.
    Competitia mobilizeaza nu numai cunostintele matematice ale elevilor, ci si intuitia, imaginatia, gandirea creativa si aplicativa, capacitatea de a selecta si de a lua decizii.
    Familiarizeaza elevii cu o metoda moderna de testare-verificare, testul grila, antrenandu-i astfel pentru examenele viitoare.
    Concursul ofera cercetatorilor o baza de date pentru realizarea de studii asupra capacitatii elevilor de a intelege si de a aplica matematica.

Povestile Cangurului se adreseaza tuturor elevilor din clasele I-XII si urmareste sa dezvolte interesul acestora pentru lectura, sa ii convinga de importanta si frumusetea parcurgerii operelor literare. In cadrul concursului, participantilor le va fi testata viteza de citire, nivelul de intelegere a textului si a limbii romane. Concurentii vor primi o brosura de concurs cu un text in limba romana adaptat varstei si preocuparilor lor si vor avea de raspuns la intrebari referitoare la intelegerea textului, a limbii romane, a relationarii textului cu opera scriitorului in general, cu perioada istorica la care se refera textul, etc. Dupa concurs, fiecare elev va primi rezultatul testului si o analiza personalizata a lucrarii, astfel incat sa poata verifica ce au gresit si ce tip de text trebuie aprofundat pentru imbunatatirea competentelor de lectura.

Organizatori:

- Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului
- Fundatia pentru Integrare Europeana Sigma
- Institutul pentru Dezvoltarea Evaluarii in Educatie

In colaborare cu:

- Uniunea Scriitorilor din Romania
- Societatea Romana de Science Fiction si Fantasy

Participare: 108. 000 de elevi clasele I-XII din peste 1700 de scoli
 
Matematica distractiva clasele I-IV            Povestile cangurului clasele I-IV
 
cangurul_matematica_distractiva_pentru_clasele_i_iv_editia_a_xiv_a_editura_sigma.jpg            povestile_cangurului_pentru_clasele_i_iv_limba_si_literatura_romana_editia_a_ii_aaa.jpg
 
 
add_to_cart.jpg                                  add_to_cart.jpg
 
 
Colectia,, Concursul Cangurul" clasele I-IV
 
 
colectia_concursul_cangurul_pentru_clasele_i_iv_matematica_distractiva_si_povestile_cangurului_teste_grila.jpg
 
Pretul pachetului este redus cu 10%
add_to_cart.jpg