Antologie de cantari psaltice. Tomul al III-lea. Paresimier

Antologie de cantari psaltice. Tomul al III-lea. Paresimier
Autor:
Categoria: Religie
Preț: 42,00 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Paresimierul, ce"cuprinde in sine cantarile cele mai de trebuinta ale Postului Mare”, este prima lucrare dintr-o serie de mai multe volume, dedicata retiparirii celor mai importante opere muzicale bisericesti editate de Anton Pann. Ca un fapt inedit, trebuie precizat ca este prima reeditare a unei carti de psaltichie a lui Pann, dupa mai bine de o suta de ani.
Personalitate complexa binecunoscuta in epoca sa - psalt si dascal de psaltichie, autor si culegator de cantece„de lume", tipograf si poet - Anton Pann este cunoscut astazi mai mult ca poet si editor, mai putin ca psalt si autor de carti de cantari bisericesti.
Volumul de fata este primul care scoate la lumina o parte din frumoasele, dar atat de putin cunoscutele, cantari editate de Anton Pann de-a lungul rodnicei sale activitati de dascal de psaltichie si tipograf.

Aceasta editie a Paresimierului nu este una critica, de felul celor ce doresc sa aduca sub ochii celor interesati originalul, fara nicio schimbare, asa cum a fost el tiparit de autor, acum mai bine de o suta si saizeci de ani, ci una care cauta sa fie practica si utila pentru cantaretii nostri, care doreste sa arate actualitatea vechilor cantari, revigorand traditia atat de slabita sau chiar uitata in multe locuri.

Nr. de pagini : 155
Anul aparitiei : 2010

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1078 sec