Antologie de texte din literatura romana. Lecturi suplimentare pentru clasele I-IV

Antologie de texte din literatura romana. Lecturi suplimentare pentru clasele I-IV
-25%
Editura:
Anul publicării: 2012
Categoria: Altele
Preț: 14,25 lei
19,00 lei (-25%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Parcurg antologia pe care o daruieste Editura CORINT elevilor din clasele primare, dar sigur ca nu doar lor, si regasesc autori si texte care mi-au marcat copilaria, rememorez primele volume adunate in biblioteca mea de scolar. Si atunci

iubeam mai mult lectura de placere decat invatatura. Asa vor face, nu e indoiala, copiii care vor citi aceasta carte. Ea aduna clasici si moderni scriitori romani care se cuvin cunoscuti de fiecare generatie la timpul sau.

Nu e de conceput intrarea in adolescenta a unui copil, fara ca el sa stie cum a fost corbul pacalit de vulpe, cine„au fost” Penes Curcanul, Domnul Goe sau Nica, Smarandita.

 Horia Garbea

 

Adresandu-se indeosebi elevilor aflati in perioada achizitiilor fundamentale, textele din prezenta antologie au fost selectate urmarindu-se nivelul de accesibilitate. Au fost alese texte care sunt usor de abordat in cadrul activitatii didactice, generatoare de interes pentru cunoastere si de gust pentru

lectura. Dominanta a fost, intre criteriile de selectie, identitatea dintre noul curriculum de limba si literatura romana si posibilitatile de abordare a textelor in vederea dezvoltarii capacitatii de receptare a mesajului scris, de formare a modalitatii de exprimare orala sau scrisa.

Avand in vedere ca manualele scolare contin fragmente sau texte prelucrate, am reprodus texte integrale sau, acolo unde dimensiunile lucrarii faceau imposibil acest lucru, fragmente semnificative, care pot sa ofere micului scolar o imagine concludenta asupra lucrarii respective.

Daniela Besliu    

Alexandrina DumitruNumar pagini:192
Format:16.5*23.5
Anul aparitiei: septembrie 2012

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1660 sec