Apocalipse apocrife ale Noului Testament

Apocalipse apocrife ale Noului Testament
-18%
Preț: 21,32 lei
26,00 lei (-18%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare
ISBN: 978-973-7970-626
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 224
Format: 13x22 cm
Categoria: Religie

DESCRIERE

Apocalipse apocrife ale Noului Testament.


Este cunoscuta existenta unei serii de Evanghelii, Fapte, Epistole si Apocalipse apocrife ale Noului Testament, care au circulat in comunitatile crestine timpurii si s-au transmis de-a lungul timpului pana in zilele noastre. Cartea de fata ofera accesul la cele mai cunoscute dintre Apocalipsele apocrife, impreuna cu un aparat critic ce usureaza intelegerea contextului in care au fost redactate.

Intelesul literal al termenului ˝apocalipsa˝ este acela de ˝ridicare a valului˝, de dezvaluire. Apocalipsa este un gen literar revelator, in care descoperirea vointei divine este facuta cunoscuta oamenilor fie prin intermediul viselor sau viziunilor profetice, fie prin intermediul unor mesageri ceresti, cum ar fi ingerii.

In general autorii apocaliptici au incercat sa adune si sa ordoneze informatiile care circulau in traditia orala crestina, dezvoltand aspecte pe care Evangheliile canonice nu le pomeneau deloc sau doar le sugerau. In calitate de carti istorice, apocrifele umplu anumite lacune si completeaza datele lipsa din scrierile canonice; prin aceasta ele se aseamana cu apocrifele Vechiului Testament. Ca si acestea, ele aduc uneori marturii referitoare la cursul unei intregi traditii, sprijinindu-i in buna masura supozitiile.

Apocalipsele apocrife prezentate in aceasta carte pot fi considerate dovezi ale modului de gandire predominant intr-o epoca hotaratoare pentru dezvoltarea crestinismului. Ele sunt importante atat din aceasta perspectiva istorica, cat si din aceea a influentei puternice avute asupra literaturii si artei crestine in general si a celei medievale in special.Cuprins

Cuvant inainte 7

Apocalipsa lui Moise 17

Apocalipsa lui Ezdra 45

Apocalipsa lui Pavel 63

RevelaTia lui Ioan Teologul 95

CARTEA LUI IOAN DESPRE ADORMIREA MARIEI 121

DESPRE ADORMIREA BINECUVANTATEI FECIOARE MARIA (PRIMA FORMĂ LATINĂ) 138

ADORMIREA FECIOAREI MARIA (A DOUA FORMĂ LATINĂ) 151

Apocalipsa lui Petru 165

FRAGMENTE DIN APOCALIPSA LUI PETRU 177

Apocalipsa Fecioarei 179

Apocalipsa lui Zedra 199

Bibliografie selectivă (istoria bisericii primare, istoria dogmei, literatură creştină) 213

Index general 216

Traducator: GHEORGHE FEDOROVICI - MONICA MEDELEANU
Tipul tiparirii: Policromie
Colectie: MANUSCRIS
Nr. de pagini : 224
Anul aparitiei : 2013

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.077 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.