Atelier pentru mic mobilier
245,25 lei
272,50 lei (-10%)

Atelier pentru mic mobilier

Atelier pentru mic mobilier
-10%
Anul publicării: 2000
Pagini: 127
Categoria: Altele
Preț: 245,25 lei
272,50 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Atelier pentru mic mobilier - Gheorghe Buzdrug.

Transformati acum un mic atelier de mobila
intr-o mare afacere cu profit garantat
In incercarea de a-si personaliza casa si de a se simti cat mai confortabil in intimitate, tot mai multi romani prefera sa dea un ban in plus pentru a-si achizitiona mobila dupa „chipul si asemanarea lor”.

Casa, spun statisticile, ramane un domeniu in care romanul investeste tot mai multi bani, in detrimentul, sa zicem, unor excursii costisitoare sau al achizitionarii unei masini. Acest apetit se dovedeste a fi un fenomen tot mai raspandit si de aceea au aparut pe piata numeroase firme care produc mobila la comanda, in principal din PAL melaminat si lemn.

Afacerea pe care v-o propunem se refera, asadar, la organizarea unei activitati de productie de mobilier personalizat (la comanda) si de servicii adiacente. La cerere puteti oferi servicii de intretinere si reconditionari. In functie de amploarea pe care doriti sa o dati afacerii si de capitalul pe care doriti sa-l investiti, puteti amenaja o zona de contact cu clientii (cu o suprafata de expunere a unor produse finite) un birou de proiectare si o zona de executie a mobilierului.

Spatiul necesar desfasurarii in bune conditii a activitatii trebuie sa fie de minimum 20 de metri patrati. Un avantaj imens este acela daca aveti o casa la curte, pe care – cu modificari destul de mici – o puteti transforma in atelier (nu neaparat in totalitate). O alta solutie o reprezinta inchirierea unei hale pe care sa o puteti amenaja dupa necesitati.

Atelierul va fi dotat cu cateva echipamente: banc de lucru, o masina de indreptat, un ferastrau mecanic stationar, o masina de gaurit, diverse scule si dispozitive (pile, dalti rindele, ciocane, chei, rulete etc).

Nici achizitionarea materiilor prime nu este o problema. In cazul in care nu aveti posibilitatea de a cumpara si prelucra chiar dvs. lemn, in plicul cu adrese utile, pe care il primiti la achizitionarea acestei lucrari, gasiti datele de contact ale firmelor care vand produse din lemn: cherestea, paleti din rasinoase, busteni din rasinoase, prefabricate, furnire, placi din lemn si alte materiale auxiliare pentru executarea mobilierului. Cel mai bine ar fi, ca de la inceputul afacerii, sa incheiati un contract cu un furnizor serios de lemn sau de PAL, cu vechime in bransa si care sa aiba sediul in zona atelierului dvs., de la care sa va aprovizionati in mod constant.

Evitati sa va axati asupra unui singur tip de mobila. O concentrare a tuturor resurselor asupra, sa spunem, mobilierului de bucatarie nu ar fi in interesul nimanui. In mod normal, clientii prefera sa isi comande intregul mobilier din casa de la o singura firma.

Acordati facilitati si gratuitati clientilor dvs. pentru ai atrage, astfel transportul si montarea mobilierului pot fi gratuite, iar la livrare puteti oferi un certificat de garantie pentru o perioada de 6-12 luni. Desigur, dupa expirarea acestui termen, clientul se va adresa tot firmei in cauza pentru remedierea eventualelor defectiuni.

Atentie! Nu incepeti productia fara un avans de 50% din valoarea comenzii, astfel incat sa va acoperiti cheltuielile cu materiile prime si materialele folosite.

Metodele prin care va puteti face cunoscut pe piata sunt urmatoarele: Internetul, recomandarile clientilor multumiti si, eventual, participarea la targuri de mobila. Pentru realizarea unei pagini de Internet investitia este de 300-400 de euro, iar cumpararea unui domeniu costa aproximativ 60 de dolari, fara TVA.

Toate informatiile legate de demararea si desfasurarea cu succes a afacerii le gasiti in lucrarea “Atelier pentru mic mobilier” din continutul careia mentionam:

* alegerea materialului lemons: cherestea de foioase sau rasinoase, PAL, PFL, furnire, placaje, panele sau placi celulare
* materiale auxiliare pentru executarea mobilierului: adezivi, chituri, lacuri etc.
* unelte si modalitati de fixare a componentelor de mobilier
* executarea desenelor de lucru
* scule si utilaje pentru prelucrarea lemnului
* ordinea operatiilor de prelucrare a materialului lemnos
* tipuri de imbinari utilizate in constructia de mobilier
* reguli privind pregatirea suprafetelor si finisarea mobilierului
* masuri generale de protectia muncii
* un plan de afaceri bine documentat si adaptat realitatilor pietei romanesti
* legislatia specifica afacerii
* adrese utile ale firmelor care vand produse din lemn

Folosind aceste informatii, reusiti sa oferiti la un pret relativ redus, mobilier cu dimensiunile si designul dorite de clienti. In acest mod, practic, va consolidati pozitia pe piata inca de la primul client. Decizia va apartine! Nu uitati ca este o afacere simpla care va poate aduce venituri consistente. Micul mobilier din lemn reprezinta o provocare pentru orice persoana care doreste sa inceapa o afacere. Piata romaneasca este deschisa, existand multe nise pe care va puteti lansa, chiar si cu o productie mica. Puteti demara aceasta afacere si ca a doua activitate.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

186,39 lei
207,10 lei (-10%)
Created in 0.2018 sec