Baltatescu Sergiu, Fericirea in contextul social al tranzitiei postcomuniste din Romania

Baltatescu Sergiu, Fericirea in contextul social al tranzitiei postcomuniste din Romania
-10%
Editura:
Anul publicării: 2014
Categoria: Tratat
Preț: 36,00 lei
40,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Cum a variat nivelul fericirii romanilor si care au fost determinantii vietii bune in contextul economic, politic si social al ultimilor douazeci si cinci de ani? Aceasta carte incearca sa ofere raspunsuri urmarind comparativ nivelurile si structura calitatii subiective a vietii in Romania si in Europa. Ea analizeaza in profunzime fericirea– sau, in termeni stiintifici, bunastarea subiectiva– si propune noi abordari teoretice si metodologice care pun in evidenta relatia dintre fericirea individuala si schimbarea sociala.

Editie revizuita si adaugita, cu bibliografia si analizele statistice aduse la zi, a volumului care a primit Premiul Dimitrie Gusti al Academiei Romane pentru anul 2009.

Lucrarea se adreseaza deopotriva celor interesati de calitatea vietii (sociologi, psihologi, economisti, medici etc.), celor care urmaresc evolutiile sociale din tara noastra, dar si tuturor cititorilor preocupati de abordarile stiintifice ale fericirii.

„Una dintre cele mai bune carti aparute in ultimul timp... Sergiu Baltatescu are ambitia sa realizeze o sinteza completa a literaturii nationale si mondiale asupra fericirii… Din acest punct de vedere, cine va dori sa intre in domeniul abordat trebuie sa citeasca cu maxima atentie cartea.” (Catalin Zamfir)

Sergiu Baltatescu este sociolog, conferentiar universitar doctor la Departamentul de Sociologie si Asistenta Sociala a Universitatii din Oradea. Autor a numeroase studii privind calitatea subiectiva a vietii si indicatorii sociali, este redactor-sef al revistei Sociologie Romaneasca, director fondator al Journal of Social Research& Policy si membru in colegiile de redactie ale unora din cele mai prestigioase reviste nationale si internationale din domeniu. Membru al International Society for Quality of Life Research, a coordonat mai multe cercetari nationale si internationale in domeniul calitatii vietii.

Nr. de pagini: 364
Anul aparitiei: 2014

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1253 sec