Centrii subtili de forta. Manualul chakrelor

Centrii subtili de forta. Manualul chakrelor
-23%
Editura:
Anul publicării: 2012
Preț: 22,33 lei
29,00 lei (-23%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Este una dintre cartile de referinta despre misteriosii centrii de forta. Fragmente din aceasta carte au aparut de-a lungul timpului in Romania in diverse carti ce trateaza subiectul Tantra Yoga sau Kundalini Yoga.

Fragmente din aceasta carte au aparut de-a lungul timpului in Romania in diverse carti ce trateaza subiectul Tantra Yoga sau Kundalini Yoga. Acum insa cititorii din Romania au posibilitatea sa cunoasca pentru prima oara textul integral al acestei carti putandu-se convinge singuri de ce este ea atat de faimoasa in lumea intreaga.

Fragment din carte

Deschiderea chakrelor este o calatorie catre tine insuti, o calatorie in viata si o calatorie catre Dumnezeu. Este o metoda totala de descatusare a tuturor potentialelor de care dispui ca om.
Posibilitatile care ne stau la dispozitie in acest sens au fost indicate partial sub titlul de"terapie", denumire sub care nu trebuie sa ittelegem ca aceste procedee pot fi efectuate numai pe cale medicala. Cuvantul"terapie" vine din limba greaca si inseamna"a oferi ajutor fiecaruia pe calea sa proprie" - si in acest sens aromele, sunetele, culorile si pietrele pretioase pot fi de ajutor pe calea noastra.
Daca vrem ca efectele pozitive ale terapiilor dedicate chakrelor sa fie de durata, trebuie sa le intampinam printr-un proces interior de evolutie si de maturizare. Pentru a realiza acestea iti recomandam urmatoarele:
1) Alege-ti una sau mai multe din formele de terapie- chakra, indicate in aceasta carte si potrivite nevoilor tale si practica-le cat mai regulat cu putinta. Stabileste in acest scop un ritm al tau propriu. Numai pe aceasta cale este posibila o evolutie continua.
2) Daca in decursul unei terapii-chakra blocajele din chakre se dizolva, este posibil sa retraiesti experientele sau sentimentele care si-au cauzat initial blocajele. De asemenea, bolile cronice pot trece intr-o faza acuta trecatoare - asa cum se intampla si in tratamentele naturiste, acestea fiind reactii de vindecare previzibile si utile.
Lasa aceste reactii sa se desfasoare, fara a interveni in ele si fara a le judeca. Nu refula nici rasul, nici plansul. Tot ce ti se intampla constitue cate un aspect valoros al purificarii naturale a chakrelor. Vei simti tu insuti daca un astfel de proces de purificare va deveni prea intens. In acest caz lasa linistit sa inceteze fenomenul, stai inca un timp culcat sau pe scaun si observa cu o atentie afectuoasa procesele din trupul sau din sufletul tau - pana cand reactia se stinge.
3) Acorda atentie mai ales deschiderii chakrei inimii, care este punctul central al sistemului chakrelor, deoarece aici se dezvolta iubirea care te deschide catre viata si catre ceilalti oameni, iubirea capabila sa neutralizeze toate tensiunile ce ti-ar putea bloca din nou chakrele. Prin deschiderea chakrei inimii, si celelalte chakre vor ramane deschise, iar potentialul lor se va exprima in cel mai bun mod posibil.
4) Ai grija sa integrezi in viata ta cotidiana toate trairile care iti sunt oferite prin deschiderea treptata a chakrelor. Nu refuza nimic, ci primeste totul deschis si cu bunavointa. Numai astfel vei intelege mesajele, valorificandu-le in viata si in evolutia ta.
Inainte de a expune in amanunt diferitele forme de terapie, dorim sa-ti comunicam ceva foarte important si fundamental pentru intelegerea lor. Punctul de pornire al Creatiei este o Energie Constienta, pura si nelimitata, o energie inca nemanifestata, informa si lipsita de proprietati. Atunci cand aceasta Energie Constienta incepe sa vibreze, apar structurile energetice care genereaza toate variantele si modificarile, intreaga multitudine a fenomenelor din Creatie. Cu cat vibratiile Energiei Constiente Primare sunt mai dense, cu atat mai concrete si mai palpabile devin expresiile lor, pana cand apare asa-numita materie grosiera.
Un principiu asemanator cunoaste si fizica cuantica. Aceasta descrie un camp unitar, un camp de acceleratie minima a materiei, care contine, in stare latenta, toate starile posibile de acceleratie a materiei si din care acestea se transforma in fenomene, constituind lumea vizibila.
In procesul de manifestare a Energiei Constiente Primare se dezvolta mai intai niste modele de vibratii originare care strabat intreaga Creatie, la toate nivelurile.
Stim ca lumina alba, incolora se divide in cele sapte culori ale spectrului solar, din combinatiile carora rezulta intreaga bogatie cromatica a lumii noastre. Regasim aceleasi modele originare de vibratie, care se manifesta in domeniul luminii sub forma diferitelor culori si in imperiul sunetelor, sub forma diferitelor tonuri. Si aici exista o gama de baza, pe care se construieste o infinita polifonie. Acelasi lucru este valabil in imperiul abstract al numerelor, in lumea formelor si a miscarilor (asa cum se exprima, de exemplu, prin dans), in imperiul plantelor si al animalelor, al aromelor si parfumurilor, al cristalelor si mineralelor, al metalelor etc. In astrologie, modelele originare de vibratii sunt exprimate prin principiile fiecarei planete si ale fiecarei zodii, care, in om, apar sub forma diferitelor insusiri, predispozitii si sentimente, precum si in functionarea anumitor parti si organe ale corpului, toate corespunzand chakrelor care le sunt aferente.
Legea rezonantei permite influentarea vibratiilor din chakre. Daca ne contopim prin fiinta noastra exterioara sau launtrica cu un anumit model de vibratie, vibratiile chakrei corespunzatoare vor fi reglate si inviorate in noi.
Dam un exemplu in acest sens. Prin influenta unei culori trandafirii delicate, in chakra inimii vei simti blandete si o iubire dulce. O rezonanta similara a vibratiilor produce si cuartul rozaliu, iar in muzica o melodie dulce, executata la harpa sau la vioara. Si o atingere dragastoasa, iubitoare poate sa induca in chakra inimii o vibratie corespunzatoare, contribuind la deschiderea si activarea acesteia. Astfel, vei gasi in toate domeniile Creatiei forme de manifestare care corespund delicatetei si iubirii afectuoase ce pot trezi in tine aceleasi vibratii.
In capitolele precedente am prezentat aferentii fiecarei chakre, precum si trairile in mijlocul naturii, culorile, pietrele pretioase, sunetele care pot fi utilizate pentru terapia chakrelor. Cu cat mai clara, mai naturala si mai pura este vibratia la care recurgem, cu atat mai eficienta va fi aceasta pentru revigorarea chakrelor tale, pentru ca ele sa vibreze in forma pura, originara, iar influentele negative sau functionarea defectuoasa sa fie neutralizate.

CUPRINSUL
Cuvant introductiv
Sistemul energetic al omului si corpurile de materie subtila Corpul eteric
Corpul emotional
Corpul mental
Corpul spiritual
Rolul si functiile chakrelor
Ciclurile evolutive ale omului in lumina invataturilor despre chakre
Aparitia blocajelor in chakre
Deblocarea chakrelor
Cum putem descoperi blocajele din chakre
Sexualitatea si chakrele
Prima chakra
A doua chakra
A treia chakra
A patra chakra
A cincea chakra
A sasea chakra
A saptea chakra
Explicitari privind conexiunile astrologice
Posibilitati de purificare si activare a chakrelor
Trairi in mijlocul naturii
Terapia prin sunete
Terapia prin culori
O meditatie cromatica– chakra
Terapia prin pietre pretioase
Terapia prin arome
Forme de yoga
Respiratia chakra
Masajul zonelor reflexogene ale chakrelor
Exercitii fizice pentru deblocarea chakrelor
Transmiterea energiei vitale universale
O calatorie imaginara prin chakre
Addenda
Tabele orientative
Incheiere si multumiri
Titluri si lucrari de referinta
Casete muzicale pentru temele din aceasta carte

Autori: Shalila Sharamon, Bodo J. Baginski
Anul aparitiei: 2012

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

14,63 lei
19,00 lei (-23%)
Created in 0.1970 sec