Charles Baudelaire. Florile Raului - Les Fleurs du mal (Editie cu coperti cartonate)

Charles Baudelaire. Florile Raului - Les Fleurs du mal (Editie cu coperti cartonate)
-5%
Editura:
Anul publicării: 2001
Categoria: Poezie
Preț: 114,00 lei
120,00 lei (-5%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Poet si eseist. In 1857 publica opera sa capitala "Florile raului", care s-a soldat cu un proces faimos. A definit principiile creatoare ale poeziei moderne, de la simbolism la suprarealism.


Auguste Poulet-Malassis publica prima editie din Les Fleurs du mal si veghea aparitia cartii. In luna august, are loc procesul "Florilor raului" cu un rechizitoriu sustinut de acelasi procuror care in anul precedent se ocupase de "Madame Bovary". Poetul si editorii sunt condamnati, iar sase dintre poeme care descriau dragostea lesbiana sau vampiri au fost excluse din cadrul volumului. Interdictia a fost ridicata in Franta abia in 1949.

In 1861, Baudelaire a adaugat 36 de poeme noi la aceasta colectie. Florile raului i-au adus lui Baudelaire un oarecare grad de popularitate; scriitori ca Gustave Flaubert si Victor Hugo i-au laudat poemele. Flaubert i-a scris lui Baudelaire "Ati gasit o cale de a injecta o noua viata Romantismului, sunteti diferit de toti, si aceasta e cea mai mare calitate". Spre deosebire insa de poetii romantici, Baudelaire se inspira din viata citadina a Parisului. El argumenta ca arta trebuie sa creeze frumusete chiar si din cele mai josnice si non-poetice situatii. Florile raului l-au transformat pe Baudelaire intr-un poet blestemat.


Anul aparitiei: 2001
Pagini: 1157

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.1516 sec