Codul fiscal si Normele metodologice de aplicare. Actualizat 5 februarie 2012

Codul fiscal si Normele metodologice de aplicare.  Actualizat 5 februarie 2012
-20%
Editura:
Anul publicării: 2012
Preț: 47,92 lei
59,90 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Editia a 13-a a lucrarii Codul fiscal si Normele metodologice de aplicare cuprinde toate modificarile legislative aduse Codului fiscal si Normelor metodologice de aplicare a acestuia, publicate in Monitorul Oficial al Romaniei pana la data de 5 februarie 2012.
Lucrarea prezinta avantajul ca pe langa textul Codului fiscal (cu ultimele modificari si completari aduse prin O.U.G. nr. 125/2011– M.Of. nr. 938 din 30 decembrie 2011) si al Normelor metodologice de aplicare a acestuia (cu ultimele modificari si completari aduse prin H.G. nr. 50/2012– M.Of. nr. 78 din 31 ianuarie 2012), inserate direct sub articolele din Cod la care se refera, sunt prezentate si deciziile Comisiei fiscale centrale emise de la data aparitiei Codului si pana in prezent. De subliniat ca aceste decizii sunt importante intrucat potrivit art. 8 alin. (2) din Anexa 2 la Ordinul ministrului finantelor publice nr. 1765/2011, solutiile unitare adoptate prin decizii ale comisiei si aprobate prin ordin al ministrului finantelor publice sunt aplicabile de la data intrarii in vigoare a actului normative avut in vedere la solutionarea fiecarei.
De asemenea lucrarea aduce in atentia celor interesati, trimiteri la legislatia secundara (ordine ale ministrului finantelor publice, ordine ale presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala) dar si legislatia conexa precum si recursurile in interesul legii si deciziile Curtii Constitutionale, pentru a se asigura o completa cunoastere si intelegere a dispozitiilor legale.
Pentru a veni in ajutorul celor care doresc sa aprofundeze dreptul fiscal sunt incluse in lucrare trimiteri la doctrina de specialitate si jurisprudenta nationala, publicate in revistele de specialitate.
Lucrarea Codul fiscal si Normele metodologice de aplicare se doreste a fi un instrument util in cunoasterea si aplicarea legislatiei fiscale atat pentru consultantii fiscali cat si pentru contabili, avocati, magistrati, studenti, practic pentru oricine este interesat sau lucreaza in domeniile juridic, economic, fiscal, financiar, contabil. Nu in ultimul rand, lucrarea se poate dovedi utila si pentru teoreticieni, in special prin trimiterile la legislatie, jurisprudenta si, desigur, doctrina.


Numar pagini:856
Anul aparitiei:2012
Vezi și alte cărți: Codul, Fiscal

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1409 sec