Codul penal si Legea pentru punerea in aplicare. Cod 608. Actualizat la 25. 05. 2016

Codul penal si Legea pentru punerea in aplicare. Cod 608. Actualizat la 25. 05. 2016
-20%
Preț: 10,32 lei
12,90 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 216
Categoria: Cod

DESCRIERE

Codul penal a fost modificat recent prin O. U. G. nr. 18/2016. Ordonanta de urgenta a fost adoptata din necesitatea transpunerii unor acte comunitare cu impact asupra dreptului substantial penal prin sporirea garantiilor oferite in cadrul procedurilor judiciare, fata de unele directive existand proceduri de infringement aflate in faza avansata.
 
Pentru transpunerea acestor directive au fost redactate texte referitoare la: introducerea unor variante agravate ale infractiunilor impotriva libertatii si integritatii sexuale sau a celor de pornografie infantila, precum si a unor noi modalitati de comitere a unora dintre aceste infractiuni; asigurarea unor masuri speciale de protectie a anumitor categorii vulnerabile de victime, precum si asigurarea pentru victima, inca de la primul contact cu autoritatile competente, a posibilitatii de a intelege si de a se face inteleasa in vederea exercitarii ulterioare a drepturilor sale in cadrul procesului penal; agravarea regimului sanctionator al persoanei juridice pentru incalcarea normelor privind protectia mediului cuprinse in Codul penal, prin sporirea sumei corespunzatoare unei zile-amenda pentru persoana juridica in cazurile de poluare sanctionate de actul normativ european sau introducerea tentativei la emiterea frauduloasa de moneda

Din cuprins

    Codul penal– Legea nr. 286/2009
    Legea nr. 187/2012 pentru punerea in aplicare a Legii nr. 286/2009 (extras)
    Tabel corespondente CP– CP 1969 si alte acte normative
    Index alfabetic

Puncte forte

    reglementari actualizate La Zi conform ultimelor modificari
    decizii ale Curtii Constitutionale si ale ICCJ introduse sub articolele la care se refera
    recursuri in interesul legii admise pe vechiul cod care subzista in noua reglementare
    index alfabetic detaliat
    istoricul actelor normative

Despre coordonator

Valerian Cioclei este profesor universitar in cadrul catedrei de drept penal a Facultatii de Drept a Universitatii Bucuresti si membru al Comisiei de elaborare a Noului Cod penal.

Nr. de pagini: 216
Anul aparitiei: 2016

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.081 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.