Crestinismul de-a lungul secolelor. O istorie a Bisericii crestine (Earle E. Cairns)

Crestinismul de-a lungul secolelor. O istorie a Bisericii crestine (Earle E. Cairns)
Anul publicării: 2007
Categoria: Religie
Preț: 35,00 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Cartea de fata de adreseaza in primul rand studentilor de seminare si de institute teologice, dar si tuturor acelora dornici sa cunoasca mai multe despre trecutul de doua ori milenar al crestinismului.
Earle Cairns scrie istoria crestinismului din perspectiva credintei. Pornind de la afirmatia lui Augustin ca„derularea istoriei umane se face inspre si apoi dinspre Cruce”, el argumenteaza ca„istoria Bisericii Il prezinta pe Duhul lui Dumnezeu lucrand prin Biserica. Conceptia lui despre istorie nu este nici optimista, nici pesimista, ci mai degraba o combinatie realista a ambelor, pe care el o numeste optimism pesimist; cu alte cuvinte, Cairns este convins de esecul omului si se bazeaza pe revelatia incontestabila din partea lui Dumnezeu si pe harul Lui. De asemenea, urmareste manifestarea gloriei lui Dumnezeu in toata desfasurarea istoriei pana in prezent.
Crestinismul de-a lungul secolelor il va ajuta pe student sa inteleaga prezentul din scrutarea atenta a trecutului. Cat de important este ca Biserica sa-si articuleze credinta sub forma unor crezuri se poate intelege cel mai bine daca ne uitam la dezvoltarea ei de-a lungul timpului. In plus, studiul aparitiei diferitelor confesiuni in interiorul crestinismului ne constientizeaza inca o data de acele probleme doctrinare sau practice care au dus in trecut la separari intre biserici, dar,in acelasi timp, ne da certitudinea ca Biserica lui Cristos este in esenta una singura, prin credinta intr-un Domn comun.
Punandu-ne in mana aceasta carte, Dr. Carins ne da noua, crestinilor, prilejul sa intelegem mai bine extraordinara zestre spirituala pe care am mostenit-o de la inaintasii nostri in credinta.

Earle E. Cairns a absolvit Seminarul Teologic Prezbiterian din Omaha si Universitatea din Nebrasca. Este membru al Societatii Americane de Istoria Bisericii, al Asociatiei Istorice Americane si al Conferintei pentru Credinta si Istorie. Dr. Cairns a fost profesor de istorie la Colegiul Wheaton din 1943 pana in 1977.

Nr. de pagini : 480
Anul aparitiei : 2007

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1317 sec