Cristina Maria Batusaru - Totul despre amortizarea contabila si fiscala

Cristina Maria Batusaru - Totul despre amortizarea contabila si fiscala
-15%
Preț: 33,92 lei
39,90 lei (-14,99%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2015

DESCRIERE

Context legislativ

Problema amortizarii, in general, si a celei degresive, in special este una dintre problemele cele mai dificile cu care se confrunta contribuabilii si organele fiscale, si aceasta din cauza numeroaselor si a gravelor neintelegeri, confuzii, ambiguitati si chiar contradictii existente in si intre prevederile legale care o reglementeaza.

Neintelegerile in interpretarea si in aplicarea corecta a prevederile legale cu privire la amortizarea degresiva sunt cauzate de faptul ca:

 1   amortizarea degresiva este reglementata prin mai multe acte normative, necorelate intre ele, cu unele prevederi chiar contradictorii;
 2   prevederile legale prin care se reglementeaza amortizarea degresiva contin grave neajunsuri in prezentarea metodologiei practice de aplicare a acesteia;
 3  in calculul amortizarii degresive, prin legislatia fiscala nu se tine cont si de influenta uzurii morale, in timp ce prin legislatia contabila se pune un mare accent pe aceasta.

Amortizarea degresiva trebuie reglementata in mod unitar, printr-o singura lege–„Legea speciala a amortizarii”.

Despre lucrare
Lucrarea de fata este integrata in colectia Praxis fiscal, nascuta ca o adaptare la cerintele crescande ale sistemului fiscal din Romania, caracterizat prin numeroase si dese schimbari la nivelul legislatiei.
Conceputa pentru a fi un instrument de lucru util practicianului in activitatea sa zilnica, lucrarea prezinta metodologia legala si corecta de calcul a amortizarii contabile si fiscale, cu accent pe amortizarea degresiva.
Sunt prezentate necorelarile si prevederile neclare, confuze si contradictorii existente in actele normative in materie si sunt incluse numeroasele tabele si note explicative.
Prin exemplele de calcul al amortizarii prezentate, autorii ofera solutiile practice, menite sa raspunda intrebarilor nascute din aplicarea concreta a prevederilor legale.

Din cuprins

    amortizarea fiscala
    amortizarea contabila
    influenta uzurii morale in calculul amortizarii
    neajunsuri in aplicarea amortizarii
    amortizarea degresiva
    amortizarea liniara
    amortizarea accelerata
    amortizarea pe unitate de produs

Puncte forte

    numeroase tabele si note explicative
    indicarea necorelarilor si prevederile neclare, confuze si contradictorii existente in actele normative
    solutii practice de rezolvare
    exemple de calcul al amortizarii
    colectiv de autori format din teoreticieni si practicieni in domeniile contabil, economic si financiar-fiscal

Despre autori
Nicolae Grigorie Lacrita– conf. univ. dr., membru al CECCAR, practician de elita si deopotriva teoretician
Vasile Radu Pop– doctor in economie, sef administratie la A. F. P. Bistrita, expert contabil, evaluator, auditor financiar, consultant fiscal, membru IFA
Nicu Bogdan Florescu– conf. univ. dr., Facultatea de Stiinte Economice, Universitatea„Alma Mater”, Sibiu, Sef administratie A. J. F. P. Sibiu
Cosmin Pitu–  sef serviciu control in cadrul Directiei Regionale Antifrauda 7 Sibiu, membru al CECCAR
Alexandra Otetea–  auditor public extern, Curtea de Conturi a Romaniei
Cristina Maria Batusaru– economist, expert achizitii publice, auditor intern in sectorul public

Nr. de pagini: 256
Anul aparitiei: 2015

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.076 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.