Curs de drept privat comparat
40,50 lei
45,00 lei (-10%)

Curs de drept privat comparat

Curs de drept privat comparat
-10%
Categoria: General
Preț: 40,50 lei
45,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

"Cursul de drept privat comparat" este o lucrare complexa care porneste de la un principiu comparativ pentru a transmite cunostinte si idei,folositoare oricarui jurist, nu numai pentru cultura sa generala, ci pentru o intelegere a unui fenomen,care atrage tot mai multi cercetatori, mai ales ca organisme si organizatii dintre cele mai diverse actioneaza pentru unificarea legislatiilor.

Numai daca se urmareste cuprinsul, se poate usor observa ca se analizeaza pe mai multe zeci de pagini sistemul"common law", care este putin cunoscut la noi, sau numai superficial. Filosofia juridica, extrasa din sistemele religioase imbratisate de milioane de credinciosi, credem ca fascineaza. La ce foloseste analiza dreptului hindus, islamic sau vechiul drept chinez? In primul rand pentru ca un pusel nu se poate construi decat cu modulele complete; pe de alta parte, lumea de azi este in conexiune, si oricand putem apela la dreptul islamic, ebraic etc., pentru a ocroti un interes, care intra in sfera acestora de guvernare.

Datele istorice nu sunt ignorate: cititorul poate afla cand a devenit Vaticanul subiect de drept international, cum a reusit Biserica, in special cea de Rasarit, sa impuna dreptul roman in Rusia, in Balcani, la noi etc. El afla nu numai cum au creat glossatorii noi principii de drept, dar si cum a influentat ideologia Revolutiei franceze, nu numai continutul dreptului, dar si forma lui de exprimare, care este azi forma generalizata de sistematizare a dreptului. Mai vrea cineva sa vadacum aparea legea celor 12 table, codul lui Theodorich, legea salica? E simplu: poate cerceta anexele.

Nr. de pagini : 446
Anul aparitiei : 2010

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1264 sec