Curs de legislatie rutiera, pentru categoriile A, B (Contine CD, gratuit)

Curs de legislatie rutiera, pentru categoriile A, B (Contine CD, gratuit)
Editura:
Anul publicării: 2013
Preț: 26,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

In ultima perioada de timp,  mai precis in ultimul an,  dinamica schimbarilor actelor normative in domeniul legislatiei rutiere,  al scolilor de soferi si al obtinerii permiselor de conducere a luat o amploare deosebita,  nu mai putin de 5 acte normative fiind modificate.
 
De aceea,  pentru o intelegere completa si corecta a fenomenului referitor la circulatia rutiera,  trebuie coroborate,  In ordine,  urmatoarele acte normative:

- Legea nr203 din 9 noiembrie 2012,  care mentioneaza modificarile aUG nr195/2002 si pune accent pe introducerea noilor categorii de permis AM si A2,  mentioneaza varstele la care pot fi obtinute categoriile de permis,  precum si valabilitatea si modul de preschimbare a permiselor de conducere;

- Precizarile nr2321/3 din 17 ianuarie 2013,  privind aplicarea Legii Nr203/2012, care mentioneaza programarea la examen pentru categoriile AM si A2,  prevederi pentru candidatii la examen,  documente necesare eliberarii duplicatului permisului de conducere si documentele necesare eliberarii unui nou permis de conducere la expirarea valabilitatii administrative 
 - OMT nr 733/2013 pentru aprobarea normelor privind autorizarea scolilor de conducatori auto si a instructorilor de conducere auto,  atestarea profesorilor de legislatie rutiera si a instructorilor de conducere auto,  metodologia de organizare si desfasurare a cursurilor de pregatire teoretica si practica In vederea obtinerii permisului de conducere si a programei de scolarizare 
- Ordin al ministrului afacerilor interne pentru modificarea si completarea aMAI nr268/2010 privind procedura de examinare pentru obtinerea permisului de conducere 
- Hotararea Nr480 din 10 iulie 2013 pentru modificarea si completarea Regulamentului de atplicare a Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr1391 /2006,  care reglementeaza printre altele,  tipuriile de tractoare rutiere ce pot fi conduse cu categoriile B, BE, C, CE.
 
Modifica si completeaza aUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice care a intrat In viqoarre la data de 19 ianuarie 2013,  vizeaza in special conducerea mopedelor pe drumurile publice,  precurrn si categoriile de permis de conducere si varstele minime pentru obtinerea acestora.

In primul rand mopedul nu mai este vehicul,  el este Incadrat la categoria autovehicule,  nu mai exista moped cu patru roti,  ci doar cu doua sau trei roti (cu exceptia cvadriciclului usor),  se mentioneaza si vitezsa minima de la care se Incadreaza la aceasta categorie,  respectiv 25 km/h,  deasemenea este precizzata masa proprie maxima,  350 kg,  fara acumulatori,  In cazul celui electric Este asimilat mopedului si cvas riciclul usor Conducerea pe drumurile publice a mopedului (pentru cei care nu poseda nicio categorie de permis) se face numai pe baza permisului de conducere categoria AM,  obtinut in urma scolarizarii la o unitate autorizata si sustinerii unei examen,  ce consta din doua probe: proba teoretica de verificare a cunostiintelor si proba practica de verificare a aptitudinilor in poligoane special amenajate. Trebuie retinut si faptul ca,  mopedele nu mai au voie sa circule pe pistele pentru biciclete.
 
Conform actualului act normativ,  nu mai exista subcategorii de permis,  toate devenind"categorii",  iar ca element de noutate a fost introdusa categoria A2,  care poate fi obtinuta la 18 ani.

Au fost modificate varstele minime de obtinere a permiselor de conducere,  modificarea vizand obtinmerea categoriilor C si CE la 21 de ani si a categoriilor O,  DE,  Tb si Tv la 24 de ani Pentru categoria A,  existata doua posibitati: se poate obtine la varsta de 20 de ani,  cu conditia ca persoana sa aiba o experienta de cel  putin 2 ani de conducere a motocicletelor din categoria A2,  sau se poate obtine direct la varsta de 24 de fi ani a alta modificare vizeaza valabilitatea permiselor de conducere,  care pentru categoriile C1, C1, E, C, CE, D1, D1, E, D, DE, Tr, Tb si Tv este de 5 ani,  iar pentru categoriile AM, A1, A2, A, B, B1 si BE de 10 ani. De asemenea eliberarea unui nou permis de conducere cu o noua valabilitate se face numai dupa o examinare medicala,  indiferent de categoria sau categoriile pe care le poseda. Este de retinut faptul ca,  permisele de conducere categoria B sunt valabile pentru triciclurile cu motor ar avand o putere de peste 15 kW,  cu conditia ca detinatorii permiselor sa aiba varsta de 21 de ani implinitiniti. De asemenea,  persoanele care poseda permis de conducere categoria B,  au dreptul de a conduciuce ansamblurile de vehicule a caror masa maxima autorizata nu depaseste 4250 kg,  format dintr-un autovehicul tragator de categoria B si o remorca a carei masa totala maxima autorizata depaseste 750 kg. In cazul in care ansamblul depaseste 3500 kg trebuie sa faca dovada ca au absolvit un curs de formare in cadrul unei unitati autorizate de pregatire a conducatorilor de vehicule. Poseorii permiselor de conducere categoriile C1 si C pot conduce autovehicule,  altele decat cele din cat ategoriile 01 si O,  cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3500 kg (nu mai mare de 7500 kg pentru C1),  si care este proiectat si construit pentru transportul a maximum 8 pasageri in afara conduoducatorulut auto.

CUPRINS

Modificari Legislative 2013                         
Notiuni introductive                         
Semnalizarea rutiera                         
Indicatoare explicate ordonate pe categorii                  
Panouri aditionale                               
Marcaje Rutiere                         
Indicatoare Rutiere            
Semnalele politistului          
Semnalele luminoase             
Pozitia in timpul mersului                
Viteza si distanta intre vehicule          
Depasirea            
Oprirea, stationarea si parcarea          
Reguli referitoare la manevre          
Prioritatea de trecere       
Zona rezidentiala si pietonala    
Trecerea la nivel cu o cale ferata             
Circulatia pe autostrazi                
Centura de siguranta                 
Remorcarea                   
Obligatii si interdictii pentru conducatorii auto             
Permisul de conducere                
Contraventii si infractiuni             
Imobilizarea vehiculului             
Radierea             
Anularea permisului de conducere                   
Notiuni de conducere preventiva                      
Notiuni de prim ajutor                      
Notiuni de conducere ecologica                      
Cunosterea autovehiculului (notiuni de mecanica auto)

Supliment:

Conducerea defensiva    
Atentie la examen          
Sfaturi    
Acte necesare Inscrierii       
Instructiuni CD    


CD-Simulator Examinare Computerizata.

La achizitionarea lucrarii de fata, ati primit gratuit un CD ce contine un program de Simulare a Examinarii Teoretice. In continuare va vom prezenta pe scurt cerintele minime hardware pe care trebuie sa le indeplineasca calculatorul dumneavoastra pentru a rula aplicatia, modalitatea de activare a licentei, instructiuni de folosire si de actualizare.

IMPORTANT:

Pentru activarea licentei, validarea acesteia si actualizarea aplicatiei este necesara o conexiune internet. Daca computerul pe care optati sa instalati aplicatia nu are acces la internet, programul va functiona cu unele limitari (mod nelicentiat).

Mod Licentiat:

La achizitionarea acestei lucrari ati primit un cod de licenta, valabil pentru efectuarea a 300 chestionare distincte, generate din baza de date a programului. Codul se afla pe verso-ul plicului In care se afla CD-ul. Prin introducerea codului de licenta si activarea licentei, beneficiati de posibilitatea efectuarii a 300 chestionare. Acestea pot contine Intrebari din toate capitolele prezentate In carte sau puteti opta pentru efectuarea unui chestionar cu Intrebari numai dintr-un anumit capitol pentru a va verifica cunostintele pe acel segment din legea circulatiei. Aveti la dispozitie In program alegerea chestionarelor din toate capitolele prezentate In carte. La Inceperea fiecarui chestionar va fi scazut un punct de licenta din cele 300 acordate initial. Acestea se scad indiferent daca dumneavoastra finalizati testul sau daca II abandonati pe parcurs. Dupa efectuarea celor 300 de teste sau In situatia In care programul nu poate verifica licenta (fie datorita interventiei neautorizate asupra fisierelor programului, fie datorita lipsei unei conexiuni la internet), programul va fi comutat automat In mod nelicentiat.

Mod Nelicentiat:

Programul este comutat automat In modul nelicentiat la cererea dumneavoastra de a continua rularea programului fara activarea licentei, la epuizarea celor 300 de teste acordate dupa activare, In cazullipsei unei conexiuni la internet pentru validarea licentei sau In situatia In care programul a detectat o posibila tentativa de fraudare a licentei prin ac rea sau modificarea fisierelor care intra In componenta programului. In modul n licentiat nu veti avea acces la efectuarea de teste orientate pe capitole din lege (Ia alegerea acestei optiuni veti fi redirectionati In meniul principal) iar la modul de simulare examinare nu veti mai avea optiunea de a genera chestionare dintr-o anumita categorie, veti fi prezentati cu optiunea alegerii unui test din 25 teste standard predefinite. Cele 25 teste standard, nu au un grad de dificultate ridicat si prin rezolvarea lor nu va este garantata reusita la examen datorita faptului ca 25 teste nu pot cuprinde toate aspectele legale pe care le veti Intalni la examenul cu Politia. Rolul acestora este strict de a va obisnui cu modalitatea de examinare pe calculator. Va recorn ndam activarea licentei.

Protectia Drepturilor Intelectuale:

Dorim sa va aducem la cunostinta faptul ca aceasta aplicatie cu scop didactic este distribuita gratuit, dar deoarece foloseste resurse (servere de autentificare, de update etc), editura Radulescu lsi rezerva dreptul de a controla numarul de utilizatori. Astfel a fost implementat un modul de securitate ce trimite catre serverele noastre informatii In situatia In care programul aflat In posesia dumneavoastra este folosit In mod necorespunzator sau contrar conditiilor de licenta. Astfel orice tentativa de fraudare a licentei, de modificare a fisierelor ce intra In componenta aplicatiei, de instalare a programului pe mai multe calculatoare, de folosire In scopuri comerciale, de copiere sau distribuire va fi semnalata autoritatilor In mod automat de catre serverele noastre.

Dorim sa punem la dispozitia publicului programe educationale gratuite si acordam licente persoanelor care respecta drepturile intelectuale ale realizatorilor si folosesc produsele noastre strict In scopul In care acestea au fost elaborate.
Va multumim pentru Intelegere.

Cerinte Minime:

Windows 98/ XP / Vista / 7. Procesor: 500 Mhz, 128 Mb RAM, rezolutie 1024x768, 350 Mb liberi pe hard-discul unde se va efectua instalarea.
Instalare:

Introduceti CD-ul In unitatea CD/DVD-ROM. Daca aveti optiunea autorur activata, instalarea va Incepe automat. In caz contrar, accesati My Computer, alegeti litera corespunzatoare unitatii CD/DVD-ROM (spre exemplu D:) si rulati"Setup. exe".
Pentru simplificarea procedurii de instalare, programul va fi instalat fara sa va fie solicitate date suplimentare. Va fi creata 'scurtaura' pe desktop si In Meniul START -> Programs -> Editura RADULESCU.
(Timp aproximativ de instalare 2 minute)

Prima Rulare:

Este posibil ca aplicatia sa aiba nevoie de anumite componente sa fie instalate pentru functionarea In parametrii normali. In acest caz va va fi cerut acordul pentru instalarea acestora. Instalarea se face automat.
Reporniti aplicatia dupa terminarea instalarii (Timp aproximativ de instalare
10 secunde)Anul aparitiei: 2013
Nr. pagini: 112

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.4533 sec