Dan Capatina, Amintiri razlete (1943-2015) - Desene de Dan Perjovschi

Dan Capatina, Amintiri razlete (1943-2015) - Desene de Dan Perjovschi
-15%
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 312
Categoria: Memorialistica
Preț: 20,40 lei
24,00 lei (-15%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

 Cunoscut ca fost consilier al lui Emil Constantinescu, desi ar trebui cunoscut mai degraba ca un scriitor talentat si plin de farmec, Dan Capatina ne recucereste cu noua sa carte de memorii, Amintiri razlete. Este o placere sa citesti aceasta carte.

Spre deosebire de alti autori care devin gravi si solemni cand isi povestesc viata, incercand sa-si fardeze autoportretul, Dan Capatina se amuza pe seama propriilor lui peripetii existentiale. Si cand ia parte la un banchet cu persoane simandicoase, si cand practica fara vocatie diferite sporturi, si cand se straduieste in zadar sa se faca auzit de seful statului, si cand trebuie sa asculte discursul plicticos al unui inalt prelat etc., etc., el se prezinta pe sine cu umor.

Senzationale sunt si evocarile din cea mai indepartata copilarie, cu amintiri de razboi care par secvente dintr-un film de desene animate. Om cultivat, de o inteligenta stralucita, stiind ca biografia sa nu este decat un episod din vasta comedie umana, autorul relanseaza literatura memorialistica, care devenise in ultima vreme la noi act pur (de fapt, impur) de narcisism. Mi-ar placea sa fiu presedintele Romaniei numai si numai ca sa il am si eu consilier pe Dan Capatina.
 Alex. Stefanescu

Il cunosc pe Dan Capatina din scoala primara. Apoi, cum se spune, ne-am pierdut din vedere. La varsta primei tinereti, l-am intalnit pe neasteptate intr-o casa cu trei fete de pe strada Frumoasa. Eu o curtam timid pe fata cea mare, Anca L., si, cu incuviintarea mamei sale, o insoteam la diverse reuniuni dansante. Am fost surprins sa recunosc in curtezanul surorii celei mici pe vechiul meu coleg de banca. Si aceasta intalnire a fost efemera, asa cum s-au dovedit si pretentiile noastre donjuanesti. Un sir intreg de„pierderi din vedere” se insiruie dupa 1990. Aveam sa aflu ulterior ca Dan, atras de continentul american, statea mult timp la fiica sa, doctor la Yale University. Urmatoarea intalnire– cea decisiva– a fost prima sa carte de amintiri (2002) si surpriza ca Dan e un umorist autentic. Acum, in aceasta a doua carte, ma bucur sa constat ca Dan Capatina isi continua periplul sau de picaro modern, povestindu-si avatarurile cu verva si degajare cuceritoare. Fraze incisive ori melancolice deconstruiesc dinlauntru o intreaga lume, ii ridiculizeaza betesugurile si-i festelesc ambitiile statuare. A gasi punctul din care privind, imparatul se arata gol– iata secretul si  arta autorului.
Constantin Abaluta

 M-am nascut acum 70 de ani si ceva. Ma pricep sa calculez tot felul de constructii. Am fost pe rand cercetator, profesor, proiectant, informatician. Chiar si doctor (in stiinte). Dupa '89, am intrat pentru un timp in politica. Apoi am iesit si mi-am vazut de treaba. Acum sunt manager. Pai cum!

 P. S. Dupa unii, sunt si scriitor. Cititi si veti vedea!
Dan Capatina

Nr. de pagini: 312
Anul aparitiei: 2016

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1447 sec