Dan Drosu Saguna, Paradisurile fiscale - Implicatii economico-juridice

Dan Drosu Saguna, Paradisurile fiscale - Implicatii economico-juridice
-15%
Preț: 42,42 lei
49,90 lei (-14,99%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 322
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Paradisurile fiscale.
 
Lucrarea de fata se constituie intr-un demers util si interesant de cercetare a pozitionarii si impactului paradisurilor fiscale in contextul relatiilor economico-financiare internationale.

Abordarea acesteia armonizeaza cercetarea stiintifica cu utilitatea demersului practic in folosirea paradisurilor fiscale in strategia de dezvoltare a economiei mondiale. Pe fondul general al problematicii, autorii au realizat studii de caz, in acest context lucrarea apare ca un studiu documentat, bogat in idei, concret. Cercetarile realizate pot contribui la crearea unor elemente metodologice noi pentru continuarea investigatiilor stiintifice ulterioare din domeniu.

Viziunea autorilor

Lucrarea de fata analizeaza intr-un mod concret facilitatile paradisurilor fiscale si regimurile fiscale care ofera tratamente preferentiale pentru persoane fizice si juridice nerezidente care conduc cota efectiva de impozitare aplicata pe venit/profit din activitati mobile sub nivelurile de taxare din alte tari. Impactul aderarii Romaniei la Uniunea Europeana asupra companiilor prezente intr-o zona libera presupune mai putine facilitati fiscale, comparativ cu perioada de preaderare, fapt ce a dus la o scadere a activitatii de productie in zonele libere si implicit la scaderea eficientei zonelor libere.

Element de noutate

Actualitatea cercetarii este confirmata de faptul ca amploarea fenomenului offshore si dezvoltarea acestuia in economia mondiala actuala necesita o cercetare juridico-economica la diferite niveluri, mondial, national (macro si microeconomic), iar motivatia principala a cercetarii consta in faptul ca, jurisdictiile offshore, in contextul economiei contemporane, reprezinta o componenta a sistemului economic mondial si a economiilor nationale, acceptata tacit de institutiile abilitate in domeniu.

Din cuprins

    modul de functionare al paradisurilor fiscale
    criterii generale de alegere a unui paradis fiscal
    utilizarea paradisurilor fiscale de catre agentii economici
    elemente de analiza fiscala internationala
    planificarea fiscala internationala– instrumente si tehnici de gestiune fiscala pentru agentii economici
    dezvoltarea economica a paradisurilor fiscale
    aspecte practice si legislative privind paradisurile fiscale
    activitati infractionale in paradisurile fiscale si centrele financiare offshore– criminalitatea financiara
    cazul HSBC Holdings PLC
    cazul Mossack Fonseca– Panama Papers (2016)
    impactul paradisurilor fiscale asupra economiei mondiale
    modele de paradisuri fiscale
    tendinte si perspective ale paradisurilor fiscale

Puncte forte

    abordare teoretica si practica bazata pe o bogata doctrina si jurisprudenta internationala
    analiza fenomenului offshore din antichitate pana in prezent
    prezentarea tendintelor acestui fenomen
    analiza amanuntita a factorilor de ordin istoric, geografic, economic, social care determina aparitia paradisurilor fiscale [tax h(e)aven]
    analiza cadrului fiscal international
    analiza unora dintre cele mai importante si recente cazuri de frauda fiscala (cazul HSBC Holdings PLC, cazul Mossack Fonseca– Panama Papers)
    prezentarea detaliata si clasificarea celor mai importante paradisuri fiscale
    analiza crizelor financiare si impactul paradisurilor fiscale
    grafice detaliate care ajuta la intelegerea impactului paradisurilor fiscale

Despre autori

Dan Drosu SAGUNA este profesor universitar doctor, titular al disciplinelor: Drept financiar si fiscal, Drept bancar si valutar (1995 - prezent) la Universitatea din Bucuresti, Facultatea de Drept si, totodata, este conducator de doctorat si profesor asociat la mai multe universitati si institutii universitare din tara.

Daniela Iuliana RADU este asistent universitar doctor, cadru didactic colaborator al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti si avocat definitiv, membru al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania din anul 2009.

Nr. de pagini: 322
Anul aparitiei: 2016
Pentru a vedea fragmente din carte dati click pe imaginea de mai jos:


REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.088 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.