Determinanti micsti, Culegere de matematica pentru liceu

Determinanti micsti, Culegere de matematica pentru liceu
-20%
Editura:
Preț: 13,60 lei
17,00 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Aceasta lucrare se adreseaza elevilor, profesorilor si tuturor celor interesati de algebra si constituie un material util in pregatirea matematica la centrele de excelenta pentru liceu si in orele de optional la clasa a XI-a sau la orele de pregatire a examenelor, concursurilor si olimpiadelor scolare de matematica.

In prima parte a cartii, care este preponderent teoretica, se propune o modalitate de lucru in calculul determinantului unei sume de doua matrice cu efecte colaterale in care determinantii micsti joaca un rol important, iar partea a doua a lucrarii contine un set de probleme menite sa sublinieze beneficiile primei parti. Lucrarea se incheie cu un capitol de solutii complete ale problemelor propuse.


Am incredere ca timpul si cei interesati de subiect vor consacra aceasta metoda (cu instrumentele ei, determinantii micsti). Efectul ei imediat este stabilirea unor identitati, mai mult sau mai putin cunoscute iar folosirea acestora in calculul cu determinanti usureaza munca. Ceea ce este foarte interesant este faptul ca ?exploatarea? ideilor prezentate in lucrare este abia la inceput, cartea fiind si o invitatie pentru formularea de noi probleme si determinarea de noi rezultate.


Anul aparitiei: 2010
Format: 17 x 24 cm
Nr. pagini: 148

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1330 sec