Dictionar de securitate internationala

Dictionar de securitate internationala
-10%
Editura:
Anul publicării: 2010
Categoria: Carti diverse
Preț: 24,30 lei
27,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Studiile asupra securitatii internationale tind sa fie dense si sa cuprinda nu numai termeni dintr-un singur camp de specializare, ci din mai multe. Pe masura ce citesti despre acest subiect, dai de concepte academice, eufemisme diplomatice, elocvente jurnalistice si de idiomul plin de acronime al fortelor armate contemporane.Dictionarul comprehensiv si profund informativ al lui Robinson explica acessti termeni pe intelesul tuturor, oferind un ghid de nepretuit in tematica securitatii internationale si atragand atentia chiar si cititorilor celor mai experimentati asupra fatetelor ascunse ale sensurilor unor termeni din acest domeniu.

Continut:
Acest dictionar reprezinta o introducere usor de inteles in lumea conceptelor, temelor, actorilor si institutiilor majore din lumea securitatii internationale. Cele peste 200 de intrari ofera definitii avizate despre subiectele in discutie, precum si perspective profunde asupra dezbaterilor actuale. Intrarile in dictionar sunt ordonate alfabetic si acopera: * tipuri de securitate, precum securitatea nationala si securitatea cooperativa; * concepte cheie, inclusiv anarhia si balanta de putere; * amenintari la adresa securitatii, de la arme biologice la proliferare; * organizatii teroriste; * organizatiile internationale. Fiecare intrare este urmata de recomandari din literatura de specialitate, atent selectate, menite sa vina in ajutorul studentilor, pentru a-i ajuta sa inteleaga mai bine subiectele. Dictionarul reprezinta o sursa inegalabila pentru studenti, cercetatori si actori politici.

Despre autor:
Paul Robinson este Profesor Asociat in cadrul Graduate School of Public and International Affairs, University of Ottawa.


Anul aparitiei: 2010
Nr. pagini: 256 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1351 sec