Drept administrativ - Volumul II, editia a IV-a de Dana Apostol Tofan

Drept administrativ - Volumul II, editia a IV-a de Dana Apostol Tofan
-20%
Preț: 59,92 lei
74,90 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 4 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 568
Categoria: Administrativ

DESCRIERE

Lucrarea urmareste o abordare simpla, simplificata si sistematizata a institutiilor fundamentale care se studiaza, de regula, la disciplina Drept administrativ. Intr-un anumit sens, propunem studentilor, tuturor celor interesati de lamurirea unor probleme legate de sfera dreptului administrativ si stiintei administratiei o „prezentare atipica” a unor simple note de curs.

Fata de metoda traditionala de redactare a manualelor, concepute de regula sub forma unor lucrari structurate in parti sau titluri, capitole, paragrafe, sectiuni etc., aceasta lucrare are in vedere o modalitate diferita de abordare a acestei discipline, din dorinta de a facilita accesul la informatie, printr-o prezentare cat mai sintetica si la obiect a institutiei analizate..

Structura lucrarii

Exista nu putine lucrari similare pe piata, dar unicitatea acestui manual consacrat Dreptului administrativ consta in faptul ca la sfarsitul fiecarei prelegeri (cate una pentru care fiecare saptamana de curs pe parcursul unui an universitar), sub titlul Repere bibliografice se afla o lista consistenta, la zi, cu tratate, monografii, lucrari, studii, articole in care sunt analizate, dezvoltate, problemele dezbatute in cadrul prelegerii respective. Citarile in continutul acestora sunt mentionate la sfarsitul fiecarei idei preluate, astfel ca nu apar note de subsol. Toate reperele bibliografice pot fi utilizate in vederea documentarii pentru elaborarea unor lucrari de licenta, lucrari de disertatie, dar si a unor teze de doctorat.

Despre editia a 4-a

Editia a patra a cursului de Drept administrativ. Volumul II mentine cum era si firesc structura anterioara a celei de-a treia editii, adaugand elemente de noutate cu privire la aspectele doctrinare si trimiterile jurisprudentiale. Si legislatia la care ne referim in lucrare este adusa la zi, fiind cunoscuta dinamica ce caracterizeaza sistemul de drept romanesc, in ansamblul sau. Reperele bibliografice sunt la randul lor imbogatite cu cele mai recente studii si articole in materia analizata din periodicele Dreptul, Curierul Judiciar sau Revista de drept public, precum si cu cele mai recente editii ale unor manuale sau monografii consacrate Dreptului administrativ sau unor institutii fundamentale ale acestuia.

Recomandare

Pentru o analiza completa a problematicii cu privire la dreptul administrativ recomandam consultarea lucrarii de fata impreuna cu Drept administrativ. Volumul I. Editia 3.

Din cuprins

    teoria generala a actului administrativ: definitie, trasaturi, clasificare, conditii de valabilitate, efecte juridice, suspendarea si revocarea, anularea si inexistenta
    contractele administrative
    notiuni fundamentale privind contenciosul administrativ
    conditiile actiunii directe in contencios administrativ
    teoria domeniului public si delimitarea acestuia de domeniul privat
    corelatia proprietate publica - domeniu public
    raspunderea administrativa: administrativ-disciplinara, administrativ-contraventionala si administrativ-patrimoniala

Puncte forte

    abordare simpla, simplificata si sistematizata a institutiilor fundamentale
    actualizarea legislatiei pe care se fundamenteaza doctrina
    raportarea analizei la elemente din practica statala a ultimilor ani
    28 de prelegeri structurate pe subtitluri ce permit identificarea tematicii puse in discutie
    referinte bibliografice specifice fiecarei prelegeri

Despre autor

Dana Apostol Tofan este profesor universitar si profesor asociat la Colegiul juridic franco-roman de studii europene. Este conducator de doctorat in cadrul Scolii doctorale a Facultatii de Drept a Universitatii Bucuresti, cu o vasta experienta practica in domeniul dreptului administrativ. Domeniul de specializare de-a lungul intregii cariere universitare si de cercetare a fost Dreptul administrativ si stiinta administratiei, Dreptul administrativ comparat, in care a dezvoltat si o bogata activitate publicistica, in egala masura a beneficiat de specializari importante in strainatate dar a si participat la reuniuni si conferinte in strainatate, inclusiv, in calitate de profesor invitat in Franta si in Brazilia. Activitatea teoretica a fost dublata inca de la inceputul carierei didactice de o interesanta activitate practica, autoarea oferind consultanta de specialitate in numeroase si variate programe, uneori Phare si mai recent, fiind implicata in programe europene.

Nr. de pagini: 568
Anul aparitiei: 2017

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.119 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.