Drept comercial roman. Introducere in dreptul comercial. Intreprinderea. Fondul de comert. Comerciantii - Curs universitar de Viorel Gaina

Drept comercial roman. Introducere in dreptul comercial. Intreprinderea. Fondul de comert. Comerciantii - Curs universitar de Viorel Gaina
-20%
Preț: 95,20 lei
119,00 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 692
Categoria: General

DESCRIERE

Analiza institutiilor de baza de drept comercial in lumina Noului Cod civil

Despre lucrare

Lucrarea abordeaza problematica dreptului comercial si a celor trei elemente necesare pentru organizarea si desfasurarea unei afaceri (intreprinderea, fondul de comert, comerciantii) in contextul realitatii juridice instaurate de Noul Cod civil, fundamentat pe conceptia monista asupra dreptului privat.

Cursul trateaza institutiile juridice de baza ale dreptului comercial in contextul Noului Cod civil, si anume: pozitia dreptului comercial in sistemul de drept, intreprinderea comerciala, profesionistii comercianti, comerciantii persoane fizice, comerciantii persoane juridice, fondul de comert, societatile comerciale, organizarea si functionarea societatilor comerciale. Un loc aparte il ocupa institutii juridice precum societatile cooperative, regiile autonome si grupurile de interes economic. Cartea contine si cateva seturi de intrebari, teste grila si spete, de natura sa contribuie la intelegerea si asimilarea institutiilor juridice analizate.

Viziunea autorului

Lucrarea este o prezentare sistematica si logica a institutiilor de drept comercial privind intreprinderea, fondul de comert si comerciantii.
Structura temelor abordate este logica si sistematica si acopera aria subiectului tratat. Lucrarea constituie o buna sursa de documentare si informare si contine elemente de feedback asupra acumularilor obtinute prin consultarea si lecturarea sa.
Este un foarte bun manual pentru studenti, dar si pentru cei care practica dreptul.

Din cuprins

    pozitia dreptului comercial in sistemul de drept
    principiile dreptului comercial
    categoriile de intreprinderi
    intreprinderea comerciala prin raportare la intreprinderea civila
    comerciantii persoane fizice
    comerciantii persoane juridice
    fondul de comert
    societatea in nume colectiv
    societatea in comandita simpla
    societatea pe actiuni
    societatea in comandita pe actiuni
    societatea cu raspundere limitata
    societatile cooperative
    regiile autonome
    societatile si companiile nationale
    grupurile de interes economic

Puncte forte

    abordeaza exhaustiv problematica institutiilor de drept comercial prezentate
    trateaza institutii ale dreptului comercial care au fost mai putin analizate in literatura de specialitate, respectiv societatile cooperative, regiile autonome si grupurile de interes economic
    contine seturi de intrebari, teste grila si aplicatii

Despre autor

Viorel GAINA este profesor universitar doctor la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii din Craiova, avocat in Baroul Dolj si formator la Institutul Notarial Roman.

Nr. de pagini: 692
Anul aparitiei: 2017

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.085 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.