Eu sunt Poarta (Osho)
22,33 lei
29,00 lei (-23%)

Eu sunt Poarta (Osho)

Eu sunt Poarta (Osho)
-23%
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2009
Preț: 22,33 lei
29,00 lei (-23%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Cartea cuprinde raspunsul la intrebarile directe si personale adresate lui Osho de discipola lui Ma Anand Pratima. Raspunsurile au fost date in intalnirile zilnice din ashramul de la Poona al lui Osho, intalniri ce au avut loc in perioada 01/04/1971 - 30/06/1971. Aceste dialoguri au fost publicate pentru prima oara in 1976 facand deci parte dintre primele invataturi transmise de Osho discipolilor sai.

Cartea consta intr-un dialog dintre maestru si discipol, iar valoarea deosebita a cartii consta atat in raspunsurile date de Osho cat si in faptul ca intrebarile formulate de discipoli sunt intrebari pe care parca oricare dintre noi am fi vrut sa i le punem lui Osho daca l-am fi intalnit si daca am fi avut curajul sa formulam aceste intrebari. Iata spre exemplificare care sunt primele intrebari puse lui Osho:
"Osho, iti cer iertare pentru aroganta pe care o presupun unele dintre aceste intrebari foarte personale. Le dau glas doar pentru ca simt ca sunt intrebari care ard in inimile multor oameni.
Cine esti tu? De ce ai venit in lume? Care este lucrarea ta aici si cum va fi ea dusa la indeplinire?"

Citat din carte:

De aceea, atunci cand intrebi "Cine esti tu?”, eu spun "Sunt constiinta”. Iar raspunsul acesta include totul: totul este constiinta. Eu raspund doar in calitate de reprezentant al totului. Poate ca nu ai auzit inca pana acum ca esti constiinta sau poate nu ai ajuns sa stii ca esti constiinta, dar eu raspund chiar si in numele tau. Constiinta este cea care exista. Iar atunci cand spun ca ceva exista, sensul pe care il dau este unul anume, definitiv. Cand spun ca ceva exista, inseamna ca acel ceva nu va fi niciodata in nefiinta. Daca ceva poate trece in nefiinta, inseamna ca n-a existat niciodata cu adevarat. A avut natura unui fenomen – a parut ca exista.

Cel care se pierde pe sine – dominatia, efortul, calitatea de autor – se afla acum dincolo de orice sclavie. E liber, liber ca cerul, este insasi libertatea – nici macar liber, fiindca atunci cand cineva e liber, agentul este acolo, prezent. El este libertatea. Asa ca daca vrei, pot sa-ti raspund: "Eu sunt libertatea.” Si nu exista niciun motiv, fiindca daca ar exista motiv, atunci n-ai mai fi liber: esti legat de el, atasat de el. Daca exista un lucru pe care trebuie sa faci, atunci esti atasat, nu esti liber.
Eu sunt libertate absoluta in sensul ca nu am nimic de facut. Eu sunt constiinta treaza. Lucrurile se vor intampla iar eu le accept. Daca nu se vor intampla, accept neintamplarea. Si astept mai departe. Asteptarea aceasta este cea care te face un intermediar pentru fortele divine ale existentei. Multe se fac prin intermediul tau atunci cand autorul nu exista si nimic nu se face prin tine cand autorul este prezent.

Cuprins
1. Eu sunt constiinta, eu sunt libertate
2. A trai in nesiguranta
3. Instrumente oculte si cautarea spirituala
4. Iubire, gratie si divinitate
5. Meditatia si caile catre Trezirea Interioara
6. Secretele exploziei spirituale
7. Misterele initierii
8. Eu sunt Poarta
Anexa. Chiar si intr-o singura clipa

Nr. de pagini: 207
Anul aparitiei: 2009

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1433 sec