George Peter Bithos, Sfantul Metodie al Constantinopolului. Studiu asupra vietii si scrierilor sale

George Peter Bithos, Sfantul Metodie al Constantinopolului. Studiu asupra vietii si scrierilor sale
-10%
Editura:
Anul publicării: 2015
Categoria: Religie
Preț: 29,70 lei
33,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Metodie I– monah, om de cultura, marturisitor al credintei si patriarh al Constantinopolului (843‐847)– este o figura invaluita in norii timpului si in mireasma de tamaie. Multi poate ca ii cunosc numele, dar putini inteleg contributia importanta pe care a adus‐o in lumpta impotriva iconoclasmului.

Cat de diferita ar fi fost astazi Ortodoxia daca aparatorii teologiei iconodule, Sfintii Ioan Damaschin, Teodor Studitul, Sfintii Patriarhi Gherman, Tarasie, Nichifor si Metodie, s‐ar fi plecat sub presiunea imparatilor si nu ar fi luptat pentru credinta lor? Cum ar fi fost modificata mostenirea artistica pe care Bizantul ar fi lasat‐o lumii?

Ce dogme teologice ar fi continut invataturile crestine daca acesti stalpi ai Ortodoxiei nu ar fi biruit? Aceste intrebari sunt deosebit de provocatoare. Desigur, unele din aceste intrebari nu‐si vor afla niciodata raspunsul. Nu pot fi examinate decat evenimentele reale si personalitatile complexe implicate. Prin cercetarea propriilor scrieri, decrete si a corespondentei, omul Metodie va fi dezvaluit. Vom cunoaste o personalitate cu principii, convingeri, curaj si cu simtul propriului loc in Traditia Bisericii. Speram ca studiul nostru va contribui la recunoasterea infaptuirilor si a mostenirii sale pentru credinta ortodoxa din zilele noastre.

George Peter Bithos

Nr. de pagini: 324
Anul aparitiei: 2015

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1596 sec