Ghid de analiza grafica si grafologie de Mihai Constantin Dianu

Ghid de analiza grafica si grafologie de Mihai Constantin Dianu
-20%
Preț: 43,92 lei
54,90 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 248
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Lucrarea cuprinde o analiza a diverselor tipuri de scriere in functie de opt criterii, considerate criterii de baza, dupa care se poate interpreta o anumita scriere: nivelul general, oranduirea, dimensiunea, presiunea, forma, viteza, directia scrierii si continuitatea. Fiecare criteriu de baza este impartit in mai multe subcriterii, care permit o clasificare si mai amanuntita a scrierilor. Tipurile de scriere descrise sunt insotite de interpretarea trasaturilor psihologice exprimate si sunt ilustrate prin exemple concrete. Lucrarea contine si o clasificare judicioasa si detaliata a scrierilor in functie de criteriile si subcriteriile care fac obiectul expunerii.


Un capitol referitor la elemente de caracterologie completeaza lucrarea cu informatiile necesare pentru a incadra un anumit subiect, autor al scrierii analizate, din punctul de vedere al temperamentului si al caracterului intr-una dintre tipologiile cunoscute, de natura sa faciliteze o mai buna caracterizare a acelei persoane.

Viziunea autorului

Lucrarea a fost conceputa ca urmare a unor necesitati didactice de predare sistematica, logica si coerenta a cunostintelor de grafologie. (…) Pentru atingerea acestui deziderat s-a procedat, mai intai, la o clasificare generala a scrierilor, introducandu-se elemente noi de definire a acestora. (…) Un factor de baza in analiza scrierii l-a constituit luarea in considerare a energiei grafice ca o componenta a energiei generale a unui individ. In acest sens, s-a apreciat ca folosirea unui surplus sau, din contra, a unei insuficiente de energie in trasarea anumitor semne grafice, „tradeaza” atitudinea de retinere sau de afinitate a scriptorului fata de acestea, in stransa corelare cu trasaturile de personalitate exprimate de particularitatile grafice analizate.

Aspectele prezentate speram ca vor fi de folos atat celor care studiaza personalitatea prin intermediul scrierii, cat si celor care se ocupa de expertize in domeniul judiciar. Lucrarea se adreseaza, de asemenea, persoanelor doritoare sa practice grafologia in mod util si responsabil, depasind faza de distractie mondena.

Din cuprins

    analiza scrierilor in functie de energie, regularitate, armonie, cursivitate
    studierea scrierilor in functie de oranduire
    examinarea scrierilor in functie de dimensiune
    cercetarea scrierilor dupa presiunea utilizata
    analiza scrierilor dupa forma literelor
    examinarea scrierilor dupa viteza de scriere
    interpretarea scrierilor dupa directia de scriere
    prezentarea scrierilor dupa criteriul continuitatii
    scrieri regulate si scrieri neregulate
    elemente de caracterologie
    exemplu de analiza a unui text

Puncte forte

    lucrarea abordeaza metodologia analizei grafice asupra tipurilor de scris
    in analiza scrierilor se tine seama de energia grafica
    lucrarea se bazeaza pe principiile scolii grafologice franceze
    include o clasificare judicioasa si detaliata a tipurilor de scris

Despre autor

Mihai Constantin DIANU este profesor de grafologie la Universitatea Populara „Ioan I. Dalles” Bucuresti din anul 2008.

Nr. de pagini: 248
Anul aparitiei: 2017

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Carti diverse

Created in 0.072 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.