Interogatie si autointerogatie in educatie de Gabriel Albu

Interogatie si autointerogatie in educatie de Gabriel Albu
-15%
Anul publicării: 2016
Categoria: Carti diverse
Preț: 29,75 lei
35,00 lei (-15%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Prezenta lucrare [...] face parte dintr-o tot mai conturata si mai posibila viziune asupra educatiei, scolii, invataturii, constructie edificata intr-un anumit spatiu cultural si intr-o anumita perioada istorica.
Volumul cuprinde eseurile scrise in perioada 2012 – 2014 [...] si reprezinta un punct de vedere unitar, coerent si intemeiat, o bine-venita etapa (ulterioara celor marcate prin volumele anterioare) in intelegerea universului educational, cu tensiunile, provocarile si superficialitatile sale. Problemele tratate lanseaza spre alte cautari, spre alte sinteze sau spre alte posibile aprofundari, nuantari, spre alte posibile directii neprevazute sau scapate pur si simplu din vedere.

Cartea [...] este o invitatie la reflectie, la dialog, la edificare, la reactie impotriva limbajului de lemn, a cliseelor conceptuale, a rutinei didactice, a autosuficientei profesionale. Ea este o nepotolita confruntare a autorului cu propriile idei, supozitii, cunostinte, certitudini, neintelesuri, o nelinistita interogatie, o neobosita testare a ceea ce credem ca stim, o constanta punere in corelatie a aspectelor considerate izolat, o cat mai profunda sondare a realitatii scolare, o convingere ca sunt inca multe de cercetat, cu temei, fara prejudecati paradigmatice.
Esential este sa vedem (si) acolo unde credeam ca nu (mai) este nimic de vazut, sa intelegem (la un alt nivel sau mai larg) ceea ce credeam ca am inteles deja, sa fim fascinati de ceea ce ne dezvaluie (in orice clipa) universul copilariei, educatiei, gandirii si simtamintelor umane, ca univers mereu viu, mereu dependent de calitatea ingrijirii sale.
 
Autorul

Format: 14. 7x20. 5cm
Anul publicarii: 2016
Pagini: 492

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.2845 sec