Ion Luca Caragiale - Despre lume, arta si neamul romanesc

Ion Luca Caragiale - Despre lume, arta si neamul romanesc
-18%
Editura:
Anul publicării: 2012
Categoria: Proza diversa
Preț: 18,04 lei
22,00 lei (-18%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Antologie de Dan C. Mihailescu

„Nu, hotarat; neamul acesta nu e un neam stricat; e numai nefacut inca; nu e pan-acuma dospit cumsecade.“ (I. L. CARAGIALE)

„Cinicul“ Caragiale,„lucidul“ Caragiale, satiricul, omul fara nici un Dumnezeu,„arhicanalia“,„ultimul ocupant fanariot“ al Romaniei, geniul, Maestrul, mascariciul,„mimul genial“, monstrul acuzat de leznatiune, marele patriot si nepatriotul (grec) Caragiale!... Care sunt principiile morale, care sunt constantele si cat este credinta conjuncturala in cazul acestei inteligente nu o data etichetate drept„demonica"? Alegand exclusiv din confesiunile directe (si nu intermediate de opera literara) ale scriitorului– din jurnalistica si corespondenta– aceasta suita de fragmente, cartea de fata propune un Caragiale-esential, vorbind de dincolo de multimea mastilor sale. (Dan C. MIHAILESCU)

„Asa se recruteaza oligarhia care stapaneste tara romaneasca. Nu este o oligarhie macar statornica, de traditie istorica, de bravura, de obligatiuni morale, de nobilitate ori de merite; este o oligarhie mutabila, de perpetua primeneala, accesibila oricui prin nimereala, prin loterie, prin aventura. [...] Asta, in tara romaneasca, se numeste, cu tot seriosul, sistema democratica... Si oligarhia asta, semiculta sau, in cel mai bun caz, fals-culta, pe cat de incapabila de productie utila ori de gandire, pe atat de lacoma la castiguri oi onoruri, isi aroga puterea intreaga a Statului.“

Nr. de pagini: 144
Anul aparitiei: 2012

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

5,95 lei
7,00 lei (-15%)
11,90 lei
14,00 lei (-15%)
11,90 lei
14,00 lei (-15%)
10,80 lei
12,00 lei (-10%)
5,40 lei
6,00 lei (-10%)
Created in 0.1039 sec