Jaguarul Regelui Mihai, Istoria intortocheata a jaguarului albastru

Jaguarul Regelui Mihai, Istoria intortocheata a jaguarului albastru
-15%
Editura:
Anul publicării: 2015
Categoria: Carti diverse
Preț: 35,70 lei
42,00 lei (-15%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

 "In anul 1937, viata parea sa-i surada statornic viitorului Rege Mihai I: era un Principe tanar si frumos, adorat de popor, avand in perspectiva urcarea pe tronul unei tari pornite pe calea prosperitatii si a civilizatiei.

La implinirea varstei de 16 ani, pe cand se pregatea sa intre in armata, Guvernul, prin Ministerul Aerului, cunoscand pasiunea pentru mecanica a Principelui, a hotarat sa-i daruiasca un automobil de marca.
In 1937, firma englezeasca Standard Swallow, din care s-a nascut prestigioasa uzina Jaguar, a inceput fabricarea modelului SS Jaguar 100, din care s-au produs, intre 1937 si 1941, un numar de 116 exemplare. Primul dintre acestea a fost oferit de Guvern Marelui Voievod de Alba-Iulia.
Destinul intortocheat al acestei masini ii conferise dintru inceput caracterul unei masini de colectie: este nu numai o masina regala, nu numai o creatie superb desenata si excelent dotata tehnic, ci si prima dintr-o serie foarte scurta. Inca un amanunt: este primul automobil pe calandra caruia apare vestita figurina-jaguar care, de-atunci, impodobeste masinile de aceasta marca." (Silvia Colfescu)

Continuarea acestei istorii o puteti afla din paginile acestui volum bogat ilustrat.


Nr. de pagini: 80
Anul aparitie: 2015

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1054 sec