Legea privind procedura insolventei persoanelor fizice. Cod 661. Actualizat la 07. 05. 2018 - Editie coordonata de Codrut-Nicolae Savu

Legea privind procedura insolventei persoanelor fizice. Cod 661. Actualizat la 07. 05. 2018 - Editie coordonata de Codrut-Nicolae Savu
-20%
Preț: 11,12 lei
13,90 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 6 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 110
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Include Cererea pentru deschiderea procedurii de insolventa


Context legislativ

Dupa un parcurs legislativ sinuos, marcat de indelungi dezbateri, interventii ale Fondului Monetar International si argumente pro si contra aduse de reprezentantii bancilor, ai societatii civile, ai mediului de afaceri si nu numai, Legea privind procedura insolventei persoanelor fizice a fost in sfarsit publicata in Monitorul Oficial la sfarsitul lunii iunie, urmand a intra in vigoare in termen de 6 luni (termen prorogat succesiv pana la data de 1 ianuarie 2018).
Legea instituie o procedura colectiva pentru redresarea situatiei financiare a debitorului persoana fizica, de buna-cre¬dinta, acoperirea intr-o masura cat mai mare a pasivului acestuia si descarcarea de datorii.

Despre lucrare

Culegerea contine Legea nr. 155/2015 in forma integrala, expunerea de motive a acesteia (care stabileste ca scop al actului normativ necesitatea existentei unor reglementari clare si coerente care sa protejeze persoanele fizice, debitori de buna-credinta, de situatia in care, sufocati de cumulul de datorii, ajung in imposibilitate de plata) si note explicative privitoare la prevederile specifice, cuprinzand, printre altele, explicatii pe larg privind demararea  procedurii de insolventa, planul de stingere a datoriilor, lichidarea activelor debitorului sau stingerea datoriei reziduale.

In plus, legea-cadru face trimiteri punctuale catre articole din noul Cod civil, noul Cod de procedura civila si noul Cod penal, care au fost introduse in culegere, pentru o viziune de ansamblu asupra normelor aplicabile in materie.

Pe langa acestea, culegerea contine H. G. nr. 419/2017 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 151/2015 privind procedura insolventei persoanelor fizice (normele sunt introduse sub articolul sau subdiviziunea de articol din Lege la care se refera pentru o utilizare mai facila) si H. G. nr. 11/2016 privind constituirea comisiilor de insolventa la nivel central si teritorial prevazute de Legea nr. 151/2015 privind procedura insolventei persoanelor fizice care completeaza cadrul normativ al acestui domeniu.

Din cuprins

    Legea nr. 151/2015 privind procedura insolventei persoanelor fizice (M. Of. nr. 464 din 26 iunie 2015)
    H. G. nr. 419/2017 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 151/2015 privind procedura insolventei persoanelor fizice (M. Of. nr. 436 din 13 iunie 2017)
    H. G. nr. 11/2016 privind constituirea comisiilor de insolventa la nivel central si teritorial prevazute de Legea nr. 151/2015 privind procedura insolventei persoanelor fizice
    Expunerea de motive
    Note explicative privitoare la prevederile specifice
    Corelatii legislative cu NCC, NCPC si NCP


Nr. de pagini: 110
Anul aparitiei: 2018

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.092 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.