Legislatia concurentei. Cod 655. Actualizat la 14. 05. 2018 - Editie coordonata si prefatata de avocat dr. Valentin Mircea

PRP: 24,90 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 21,41 lei
Diferență: 3,49 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 452
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Cartea autorului *** „Legislatia concurentei. Cod 655. Actualizat la 14. 05. 2018 - Editie coordonata si prefatata de avocat dr. Valentin Mircea" de la editura C. H. BECK

Existenta unei culegeri de legislatia concurentei este utila si necesara pentru cel putin doua motive. Primul motiv il reprezinta numarul foarte mare de norme juridice emise in vederea protejarii concurentei libere intre operatorii economici.

Astfel, pe langa Legea concurentei nr. 21/1996, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare si Legea privind combaterea concurentei neloiale nr. 11/1991 exista 19 regulamente si instructiuni emise de catre Consiliul Concurentei, in baza delegarii legislative acordate acestei institutii de catre Legea nr. 21/1996. La acestea se adauga regulamentele, precum si notele jurisdictionale si orientarile emise de catre Comisia Europeana si Consiliul European in aplicarea art. 101 si 102 din Tratatul de Functionare a Uniunii Europene – care au un continut aproape identic cu cel al art. 5, respectiv art. 6 din Legea nr. 21/1996 si care se aplica simultan cu acestea. Numarul mare de norme secundare este necesar, avand in vedere ca Legea nr. 11/1991 si, mai ales, Legea nr. 21/1996 sunt legi-cadru. Existenta normelor secundare este, pe de alta parte, utila, deoarece ofera suplete cadrului normativ in vigoare in acest domeniu, in functie de evolutiile mediului economic si de jurisprudenta Curtii Europene de Justitie, care are un rol foarte important in domeniul dreptului concurentei.


Mentionam ca in cadrul acestei colectii de legislatie au fost cuprinse doar normele juridice din Romania.

Al doilea motiv pentru care existenta acestei culegeri este necesara este unul de fond si are in vedere faptul ca regulile de concurenta sunt aplicabile in domenii extrem de vaste ale vietii sociale. Conform legislatiei si practicii jurisdictionale din acest domeniu, regulile de concurenta sunt aplicabile cu privire la orice activitate prin care o entitate – persoana fizica sau juridica, indiferent de forma de organizare si de tipul de proprietate – obtine un venit prin oferirea de bunuri sau servicii pe piata. Extensiile aplicarii regulilor de concurenta pot fi uneori surprinzatoare, avand in vedere ca subiecti ai acestora pot fi, in anumite situatii, chiar si autoritati publice, culte religioase sau sportivi. Explicatia pentru o asemenea aplicare extensiva este ca in dreptul concurentei fondul primeaza asupra formei si rezultatul obtinut este criteriul predominant fata de intentia initiala.

Din cuprins

    Legea concurentei nr. 21/1996, republicata
    Legea privind combaterea concurentei neloiale nr. 11/1991
    Regulamentul de organizare si functionare al Consiliului Concurentei
    Regulamentul privind concentrarile economice    
    Instructiunile privind conceptele de concentrare economica, intreprindere implicata, functionare deplina si cifra de afaceri   
    Instructiunile privind angajamentele in materia concentrarilor economice
    Instructiunile privind restrictionarile direct legate si necesare punerii in aplicare a concentrarilor economice
    Instructiunile privind definirea pietei relevante

Puncte forte

    reglementari actualizate La Zi conform ultimelor modificari
    corelatii legislative cu norme interne si europene
    note relevante
    scurt istoric al fiecarui act normativ

Despre coordonator

Valentin Mircea are o experienta indelungata ca avocat de drept al afacerilor in firme de talie internationala, precum si o experienta de aproape 5 ani in administratia publica, ca Membru al Plenului din 2009 si din 2011 si Vice-Presedinte al Consiliului Concurentei.


Nr. de pagini: 452
Anul aparitiei: 2018

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0688 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.