Limba Romana. Teste-grila de gramatica. Admitere in scolile de agenti de politie, de subofiteri de jandarmi si in facultatile de drept (Dumitru Ticleanu)

Limba Romana. Teste-grila de gramatica. Admitere in scolile de agenti de politie, de subofiteri de jandarmi si in facultatile de drept (Dumitru Ticleanu)
-15%
Editura:
Anul publicării: 2014
Categoria: Gramatica
Preț: 29,75 lei
35,00 lei (-15%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Aceasta lucrare pune la dispozitia celor interesati forme verificate de pregatire la gramatica, in vederea sustinerii  concursului de admitere in formele de pregatire din scolile de agenti de politie si de subofiteri de jandarmi, precum si in facultatile de drept pentru tinerii aflati in pragul optiunii viitoarei profesii.  Studierea gramaticii faciliteaza comunicarea exacta a ideilor si a sentimentelor exprimate de vorbitori. si interpretarea lor corespunzatoare de catre cei care receptioneaza mesajele. Corectitudinea exprimarii se impune atat In comunicarea orala, cat si in cea scrisa, cu mentiunea ca mesajele din ultima categoric necesita o grija aparte, intrucat pot fi receptate de un public mai larg ori pot fi destinate sa devina documente oficiale. in acest caz, se acorda mai multa atentie claritatii exprimarii, proprietatii termenilor, stilului impus de natura comunicarii, respectarii corectitudinii gramaticale si a celei de punctuatie. Din pacate. soarta limbii noastre este dintre cele mai oropsite, caci, in afara interesului tot mai scazut de cultivare a limbii In scoala. se manifesta, in relatiile interumane, o neglijenta aproape totala a vorbitorilor fata de respectarea regulilor, indiferent de nivelul de instruire sau de pozitia socialpolitica a acestora. Statul roman insusi pare neputincios sau mai degraba nepasator fata de continua degradare a limbii lasand la latitudinea fiecaruia vointa de respectare sau nu a regulilor ce ar trebui sa guverneze comunicarea dintre oameni. Ceea ce trebuie sa alarmeze cel mai mult este renuntarea la verificarea cunostintelor de gramatica pentru admiterea in invatamantul superior de profilul celor care se bazeaza fundamental pe comunicare. Personal as sustine introducerea unor teste de cunostinte la limba romana pentru toate Iacultatile din sistemul de invatamant din Romania, poate atunci n-arn mai auzi in mass-media:"s-a schimbat locatia de Intalnire unde amicul meu a fost investit ca si director"
In acest cadru, lucrarea de fata s.. ar inscrie ca o picatura intr-un ocean, dar cu un loc hine stabilit intr-un sistem care a mai pastrat respectul pentru limba romana, cea mai valoroasa comoara transmisa de strabuni. Ea cuprinde un numar de 10 teste-grila de 60 de iterni, toate rezolvate, de tipul si gradul de dificultate ale subiectelor formulate In anii anteriori de catre institutiile de invatamant organizatoare.

Nr. de pagini: 188
Anul aparitiei: 2014

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1566 sec