Maramuresul istoric. Despre lupta pentru pastrarea demnitatii si legii stramosesti

Maramuresul istoric. Despre lupta pentru pastrarea demnitatii si legii stramosesti
-5%
Editura:
Anul publicării: 2012
Categoria: Carti diverse
Preț: 19,00 lei
20,00 lei (-5%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Aceasta carte propune o noua abordare a istoriei Maramuresului voievodal, regiune romaneasca care a trecut cu mandrie dar si cu durere prin numeroase intamplari de-a lungul existentei sale. Studiile prezentate, opt la numar, de la descalecatul voievozilor Dragos si Bogdan in Moldova pana la fenomenul globalizarii, care afecteaza astazi Maramuresul, cuprind evenimente care au avut un impact important asupra vietii maramuresenilor si nu numai, urmarile lor fiind resimtite si astazi.
O necunoastere a acestor intamplari din experienta inaintasilor ar putea sa ne faca sa le retraim si astfel sa patimim din nou, pe cand printr-o cunoastere a lor, am putea deveni mai pregatiti pentru situatiile asemanatoare in care am putea fi pusi sa luam decizii precum si ce comportament sa adoptam in lupta pentru pastrarea identitatii. Istoria Maramuresului ne ofera asemenea lectii.
Cunoasterea istoriei nu doar ca ne pregateste pentru luarea unor decizii oportune si eficiente dar ne ofera si o intelegere a comportamentului uman dincolo de aparente. Orice om isi dezvaluie inteligenta, curajul, frica, prostia mai ales in momentele in care este nevoit sa ia decizii, indeosebi cand de acestea depind si membri comunitatii din care face parte. Oare noi cum ne-am fi comportat in astfel de momente daca am fi fost pusi in situatia de a lua decizii? Dar oare cum ne-am comporta azi daca am fi pusi in situatii asemanatoare cu cele ale inaintasilor nostri. Am lupta sau am ceda? Studiul istoriei ne pregateste pentru astfel de momente. Cunoasterea trecutului ne poate oferi un avantaj in luarea deciziilor pe care daca stim sa o folosim putem fi cu un pas inaintea altora mai ales atunci cand in joc este pastrarea limbii, credintei si traditiei stramosesti.Anul aparitiei: 2012     
Format: 20X14 cm
Nr. pagini: 224 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Carti diverse

Created in 0.1212 sec