Michael Fordham, Psihoterapie jungiana

Michael Fordham, Psihoterapie jungiana
-20%
Editura:
Anul publicării: 2014
Preț: 28,80 lei
36,00 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Psihoterapie jungiana. Aceasta carte contine o prezentare a metodelor terapeutice utilizate de psihologii de orientare analitica. Ea este fundamentata pe propriile investigatii ale lui Jung si include evolutii ale ideilor si practicilor lui initiate de altii.

Jung a sustinut ca opera lui este stiintifica in sensul ca a descoperit un domeniu obiectiv de investigatie. Cand aplicam aceasta afirmatie la aria psihoterapiei analitice, trebuie sa spunem limpede ca, spre deosebire de ceea ce se intampla in alte stiinte, personalitatea terapeutului se alatura metodelor adoptate intr-un mod necaracteristic pentru metoda experimentala. In stiintele naturale, studiul este de un tip diferit, iar personalitatea investigatorului este semnificativa doar in calitatea lui de om de stiinta. Prin contrast, in terapia analitica influenta personala a analistului ii strabate toata munca si se extinde mai departe asupra generatiilor de psihoterapeuti; modul in care fac eu psihoterapie este influentat inevitabil de faptul ca l-am cunoscut pe Jung, am dezvoltat o loialitate personala fata de el si am fost in terapie cu trei analisti care s-au aflat sub influenta lui. Aceste influente se pastreaza, oricat de diferit ar fi comportamentul meu de terapeut fata comportamentul lui Jung si al terapeutilor mei sau oricat de diferite ar fi conceptiile, modelele sau teoriile pe care le-am dezvoltat.

Avand aceste reflectii in minte, am numit aceasta carte Psihoterapie jungiana cu subtitlul Un studiu de psihologie analitica. Astfel, imi recunosc datoria fata de Jung, dar indic in acelasi timp ca psihologia analitica este o disciplina de sine statatoare.

Michael Fordham

Titlul original: Jungian Psychotherapy: A Study in Analytical Psychology
Cod bara EAN 13: 5948417320098
Coperta: Policromie, carton laminat
Format: 13 x 20 cm
Nr. pagini:  320
An aparitie:  2014

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1671 sec