Mihaela Tofan, Drept fiscal
43,92 lei
54,90 lei (-20%)

Mihaela Tofan, Drept fiscal

Mihaela Tofan, Drept fiscal
-20%
Preț: 43,92 lei
54,90 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 336
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Lucrarea prezinta principalele institutii in domeniul reglementarii relatiilor fiscale, precum si norme de drept in vigoare, in domeniul taxelor, impozitelor si contributiilor care contureaza sistemul fiscal din Romania. Notiunile sunt infatisate pornind de la abordarea conceptuala si doctrinara, fara a neglija norma de drept activa, cu accent asupra modificarilor recente in acest domeniu de reglementare.
 
Lucrarea prezinta o abordare din punct de vedere al normelor de drept romanesc, dar, in egala masura, si din punct de vedere al nevoii de armonizare a normelor de drept fiscal la nivelul Uniunii Europene. Dreptul fiscal este un domeniu foarte mobil al dreptului, care se manifesta optim doar daca raspunde in timp foarte scurt la nevoile de finantare si la posibilitatile reale de plata a contribuabililor. Normele de drept fiscal, intr-o continua prefacere, necesita constant preocupari de analiza obiectiva si sintetica.

Viziunea autorului

Contextul permanentei opozitii dintre debitorii obligatiei fiscale si reprezentantii autoritatilor publice competente in sfera constituirii resurselor bugetare ale statului contureaza scena pentru desfasurarea raporturilor juridice de drept fiscal, a caror analiza are importanta teoretica si practica deopotriva. Pe fondul procesului codificarii legislatiei din Romania, ramura de drept fiscal si-a reafirmat si consolidat autonomia si importanta, in domeniul asa de efervescent al stiintelor juridice. Norma fiscala vizeaza fiecare subiect de drept, fie din perspectiva contribuabilului, fie din perspectiva beneficiarilor facilitatilor fiscale oferite de catre stat. Juristi si economisti, teoreticieni si practicieni, simpli cetateni, dar si autoritatile competente, cu totii sunt afectati si interesati de legislatia fiscala si de tendintele sale de evolutie.

Element de noutate
Lucrarea prezinta intr-o maniera sintetica normele imperative ale dreptului fiscal, precum si modificarile legislative aduse de noul Cod fiscal in Romania, intrat in vigoare la 1 ianuarie 2016. Normele de drept fiscal sunt analizate ca reglementari autonome, dar si prin prisma inter-relatiilor care se stabilesc cu alte norme de drept.

Din cuprins

    trasaturile si functiile impozitelor
    impozitul pe profit
    impozitul pe veniturile microintreprinderilor
    impozitul pe venit
    contributii la sistemul public de asigurari sociale
    taxa pe valoarea adaugata
    accize si alte taxe speciale
    impozitele si taxele locale
    procedura fiscala

Puncte forte

    analiza legislatiei nationale din perspectiva evolutiei acesteia
    prezentarea comparativa a reglementarilor fiscale interne cu cele europene
    analiza interdependentei dintre dreptul fiscal si celelalte ramuri de drept
    indicarea principalelor efecte ale Directivelor adoptate la nivel european asupra legislatiei interne
    analiza aspectelor procesuale si procedural fiscale
    structura clara, concisa, accesibila
    ample referinte bibliografice

Despre autor
Mihaela Tofan este conferentiar universitar doctor Facultatea de Drept, Universitatea„A. I. Cuza” din Iasi, avocat Baroul Iasi.

Nr. de pagini: 336
Anul aparitiei: 2016
Pentru a vedea cuprinsul cartii dati click pe imaginea de mai jos:

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.064 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.